Arhiva vesti
                   
23. Avgust 2016.

OTVORENE PRIJAVE ZA SONIJEVE NAGARDE ZA NAJBOLjE FOTOGRAFIJE

Otvoreno je najveće takmičenje u oblasti fotografije – Sonijeve nagarde za najbolje fotografije, na kom mogu učestvovati profesionalni fotografi, ali i amateri iz celog sveta.

19. Avgust 2016.

ZAVRŠENO KULTURNO LETO 2016

Bujanovac – Od roka i džeza, preko narodne muzike i folklora, mogli su Bujanovčani i njihovi gosti da prate svake večeri na platou ispred Doma kulture, koji je i organizator manifestacije Kulturno leto, koja je upravo završena.

19. Avgust 2016.

10 MILIONA DINARA POLjOPRIVREDNICIMA U MEDVEĐI

Medveđa - Opština Medveđa je nastavila da subvencioniše poljoprivredne proizvođače, te je ove godine za tu namenu izdvojila 10 milina dinara.

19. Avgust 2016.

NOVA IMENOVANjA U JP DIREKCIJA

Bujanovac - Arton Salihu novi je šef službe za saobraćajnu signalizaciju, a Bekim Bećiri za SMS naplatu parkinga.

Njih je na ta mesta imenovao direktor Naim Redžepi  na osnovu ranije najavljene reorganizacije ovog opštinskog preduzeća.

19. Avgust 2016.

AUSTRALIJSKA AMBASADA: PROGRAM DIREKTNE POMOĆI - POZIV ZA DOSTAVLjANjE PREDLOGA PROJEKATA MALE VREDNOSTI

Beograd – Australijska ambasda u Beogradu implementira program direktne pomoći kojim podržava lokalne razvojne projekte male vrednosti, koji imaju direktan pozitivan uticaj na zajednicu.

18. Avgust 2016.

VLADA REPUBLIKE SRBIJE USVOJILA PREDLOG IZMENA ZAKONA O FINANSIRANjU LOKALNIH SAMOUPRAVA

Beograd - Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić rekla je da je Vlada Republike Srbije usvojila Predlog izmena Zakona o finansiranja lokalnih samouprava koji predviđa smanjenje udela opština i gradova u prihodima od poreza na zarade.

18. Avgust 2016.

TVOJA IDEJA, NAŠA PODRŠKA - EVROPSKA PODRŠKA MLADIM PREDUZETNICIMA I PREDUZETNICAMA SA JUGOISTOKA I JUGOZAPADA SRBIJE

Beograd - Dvadeset dvoje mladih ljudi iz 14 opština sa jugoistoka i jugozapada Srbije pokrenuće svoja preduzeća uz podršku Evropske unije i Vlade Švajcarske, koje su preko razvojnog programa Evropski Progres opredelile 183.307 evra za aktivnosti koje za cilj imaju podsticanje preduzetništvo među mladima. Mladi preduzetnici i preduzetnice, koji planiraju da se bave informacionim tehnologijama i dizajnom, proizvodnjom odeće, preradom i konzervisanjem voća i povrća, dobiće opremu kako bi otpočeli poslovanje.

18. Avgust 2016.

MEĐUNARODNI KONKURS ZA KRATKI EKO-FILM “GREEN-GO”

„CEEweb for Biodiversity”, mreža nevladinih ekoloških organizacija iz centralne i istočne Evrope sa sedištem u Budimpešti, raspisala je konkurs za kratke filmove u oblasti ekologije.

Rok za prijavu je 31. oktobar.

17. Avgust 2016.

POČELI JAVNI RADOVI U MEDVEĐI, LEBANU I VLASOTINCU

Medveđa, Lebane, Vlasotince - Fillijala Nacionale službe za zapošljavanje (NSZ) u Leskovcu će ove godine sprovoditi javne radove u saradnji sa tri lokane samouprave na teritoriji Jablaničkog okruga, Medveđom, Lebanom i Vlasotincem.

17. Avgust 2016.

ŠESTI ZLATNI KOTLIĆ GEJZERA U SIJARINSKJ BANjI

Medveđa - Organizacija sportskih ribolovaca „Gornja Jablanica“iz Medveđe, u saradnji sa Turističkom organizacijom Medveđa i Specijalnom bolnicom za rehabilitaciju „Gejzer“ iz Sijarinske banje ,21. avgusta organizuju šesti Zlatni kotlić Gejzera.

Program ove turističko - sportske manifestacije je sledeći:

Od 8 do 10 časova održava se takmičenje u sportskom ribolovu.

Od 12 do 14 časova održava se takmičenje u kuvanju riblje čorbe na keju u Sijarinskoj Banji.

Od 14 časova nastupaju KUD „Vez“ i KUD „Romska suza“ iz Medveđe.

Od 15 časova u letnjoj bašti restorana „Snežnik“ je svečano proglašenje pobednika, uručivanje nagrada, medalja, pehara i zahvalnica, prigodan zabavni program uz orkestar „Južnjaci“ i degustacija spremljenih ribljih čorbi na takmičenju.

Izvor: Info centar Jug i Koordinaciono telo 

«Претходна страна   Следећа страна»