Arhiva vesti
                   
21. Juli 2016.

SLOBODNA MESTA U SREDNjIM ŠKOLAMA U BUJANOVCU I PREŠEVU

Bujanovac,Preševo -  Nakon završenog upisnog roka za buduće srednjoškolce, u Pčinjskom okrugu su ostala 430 slobodna mesta. U Bujanovcu ima 98 slobodnih mesta. Srednja škola „Sezai Suroi”, koju pohađaju albanska deca , ima mesta za  13 budućih automehaničara, 14 bravara, 13 trgovaca i 12 mašinskih tehničara za kompjutersko konstruisanje

21. Juli 2016.

PROJEKAT BIBLIOTEKE U VRANjU ZA OČUVANjE PRAVOSLAVNE BAŠTINE PČINjSKOG OKRUGA

Vranje - Gradska biblioteka „Bora Stanković“ u Vranju otpočela je realizaciju projekta „Sačuvajmo pravoslavnu kulturnu baštinu - Evidentiranje pravoslavnog kulturnog blaga Pčinjskog okruga“, saopšteno je iz ove javne ustanove.

21. Juli 2016.

MLADI UMETNICI I KREATIVCI, PRIJAVITE SE!

Mladi umetnici i kreativci iz Srbije se pozivaju da do 31. avgusta sačine i prijave originalna rešenja za vizuelni identitet sedmog Međunarodnog festivala zelene kulture „Green Fest“. Ovogodišnji „Green Fest“ će biti održan u Domu omladine Beograda od 15. do 18. novembra pod sloganom „Jedan dan na Zemlji”.

20. Juli 2016.

U PREŠEVU BEZ VEĆEG PRILIVA MIGRANATA

Preševo - Na granici sa Makedonijom, u reonu Preševa, za sada nema većeg priliva migranata. Prihvatni centri u Preševu i Miratovcu spremni su za prihvat novog talasa migranata ukoliko do njega dođe.

20. Juli 2016.

JAVNE KONSULTACIJE U OKVIRU PROGRAMA TERITORIJALNE SARADNjE SRBIJA – MAKEDONIJA

Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije, u saradnji sa Ministarstvom za lokalnu samoupravu Vlade Republike Makedonije, organizuje jednodnevne javne konsultacije u okviru novog Programa teritorijalne saradnje Srbija-Makedonija 2016-2020.

20. Juli 2016.

KONKURS ZA NAJBOLjU FOTOGRAFIJU NA TEMU „SOCIJALNA INKLUZIJA”

Centar za socijalne inovacije i integracije organizuje konkurs za izbor najbolje fotografije na temu „Socijalna inkluzija“. Cilj konkursa je promocija potrebe za socijalnom inkluzijom kroz fotografiju kao jednog od najmoćnijih i najbržih prenosnika informacija i ideja.

19. Juli 2016.

NOVČANE NAGRADE ZA ĐAKE GENERACIJE

Medveđa – Milica Stanković i Dajana Janković, đaci generacije, dobile su od lokalne samouprave novčane nagrade u iznosima od po 20.000 i 30.000 dinara, uz čestitke i želje da nastave da nižu odlične ocene.

19. Juli 2016.

VLADA REPUBLIKE SRBIJE USVOJILA: POLICIJA I VOJSKA ĆE ZAJEDNO „ŠTITITI GRANICE"

Beograd - Na granice Srbije sa Makedonijom i Bugarskom biće poslati zajednički timovi policije i vojske koji će, kako je pre dva dana usvojeno na sednici Vlade Republike Srbije, imati zadatak da sprečavaju ilegalni ulazak migranata i privode pravdi krijumčare ljudima.

19. Juli 2016.

POBEDNICI SPORTSKIH IGARA MLADIH A IZ PČINjSKOG OKRUGA SUTRA PUTUJU ZA BEOGRAD

Vranje - Mališani iz Pčinjskog okruga, pobednici Sportskih igara mladih (SIM), koje su održane u Vranju, 10. juna, učestvovaće na državnom finalnom takmičenju u Beogradu.

18. Juli 2016.

BORAVAK UČENIKA IZ PREŠEVA, BUJANOVCA I MEDVEĐE NA ZLATIBORU

Zlatibor - Na inicijativu igumana manastira Hilandar i bratstva manastira Hilandara, a pod pokroviteljstvom opštine Čajetina, na Zlatiboru u periodu od 13. do 20. jula boravi 280 učenika Eparhije vranjske (Preševo, Bujanovac, Medveđa i okolna sela), Eparhije raško-prizrenske (Kosovo i Metohija – Vitina-Klokot) i Eparhije dalmatinske (Knin, Kistanje sa okolinom). 

«Претходна страна   Следећа страна»