Arhiva vesti
                   
8. Februar 2016.

VULIN: TRENUTNO U SRBIJI OD 1.000 DO 1.500 MIGRANATA

Beograd – „Trenutno u Srbiji nema više od 1.000 do 1.500 ljudi u kretanju od Preševa do Šida“, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

8. Februar 2016.

RASTEREĆENjE GRAĐANA I PRIVREDNIKA

Izvod iz matične knjige rođenih, uverenje o državljanstvu i mnoga druga dokumenta koja su u posedu države, a građani su ranije morali sami da ih pribavljaju kako bi ostvarivali svoja prava, Zakonom o opštem upravnom postupku postepeno će otići u istoriju.

5. Februar 2016.

„LASTA" PREVOZI IZBEGLICE IZ PREŠEVA

Preševo – „Zaključkom koji je donela Vlada Srbije i sporazumom koji je potpisan sa republičkim Komesarijatom za izbeglice, preduzeće „Lasta" je postalo jedini ovlašćeni prevoznik izbeglica sa Bliskog istoka koje se nakon ulaska u Srbiju iz Makedonije registruju u Prihvatnom centru u Preševu“...

5. Februar 2016.

U MEDVEĐI ODRŽANA ZIMSKA ŠKOLA POLjOPRIVREDNIH PROIZVOĐAČA

Medveđa - U sali Skupštine opštine Medveđa juče je održana zimska škola poljoprivrednih proizvođača, koju je organizovala poljoprivredno – savetodavna stručna služba Leskovca.

5. Februar 2016.

PREDSTAVNICI PARLAMENTARNE SKUPŠTINE OEBS U PREŠEVU ZBOG MIGRANATA

Preševo - Predsedavajuća Komiteta za demokratiju, ljudska prava i humanitarna pitanja parlamentarne Skupštine OEBS Izabel Santos je prilikom posete Preševu  izjavila da su zvaničnici Srbije „uradili izvanredan posao vredan poštovanja“.

4. Februar 2016.

OBJAVLjEN KALENDAR KONKURSA ZA 2016. GODINU

Beograd - Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom obaveštava javnost da je objavila Kalendar konkursa za finansiranje projekata i programa udruženja i drugih organizacija civilnog društva iz sredstava budžeta Republike Srbije u 2016. godini.

3. Februar 2016.

SKUP O TRGOVINI LjUDIMA U PČINjSKOM OKRUGU

Vranje - NVO „Neksus” i grad Vranje organizovali su juče u Vranju skup o sprečavanju trgovine ljudima, na kome su prisustovali predstavnici policije, lokalnih samouprava, centara za socijalni rad i nevladinog sektora.

3. Februar 2016.

POZIV ORGANIZACIJAMA CIVILNOG DRUŠTVA ZA OBUKU U OBLASTI STRATEŠKOG PLANIRANjA

TACSO Resursni centar Građanskih inicijativa (TACSO RC GI), uz podršku TACSO kancelarije u Srbiji, pokreće Program obuke nove generacije trenera za proces strateškog planiranja u organizacijama civilnog društva.

1. Februar 2016.

VULIN U PREŠEVU SA PREDSTAVNICIMA "MERCY CORPS"

Preševo - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i predstavnici međunarodne humanitarne organizacije „Mercy Corps-a" obići će danas Prihvatni centar za migrante u Preševu, gde će početi podela 1.600 Master Card platnih kartica migrantima.

1. Februar 2016.

ARSIĆ OBIŠAO VUJOVIĆE U VELIKOJ BRAINI

Medveđa - Predsednik opštine Medveđa  Nebojša Arsić obišao  je Dragana Vujovića iz Velike Brajine, sela uz administrarivnu liniju sa Kosovom, kome je  kuća  pre dvadesetak dana izgorela do temelja.

«Претходна страна   Следећа страна»