Arhiva vesti
                   
20. Oktobar 2016.

MINISTAR PROSVETE U BUJANOVCU NAJAVIO PODRŠKU TAMOŠNjEM FAKULTETU

Bujanovac - Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević najavio je podršku odeljenje Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu, na kome se nastava izvodi na srpskom i albanskom jeziku.

20. Oktobar 2016.

MINISTAR RUDARSTVA I ENERGETIKE POSETIO MEDVEĐU

Medveđa - U okviru boravka Vlade Republike Srbije u Nišu i na jugu Srbije, opštinu Medveđa  je posetio ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić.

20. Oktobar 2016.

BUJANOVAC USKORO DOBIJA BRZE PRUGE

Bujanovac – Radovi na rekonstrukciji  dve deonice  železničke pruge na južnom delu Evropskog koridora 10, od Vranjske Banje do Ristovca  i od Bujanovca do Bukurevca, koji su počeli u aprilu 2016. godine, bliže se svom završetku,  saopštio je izvođač  radova „RŽD Internešenl”.

20. Oktobar 2016.

KONKURS ZA LOGO PROMOCIJU DEČIJIH PRAVA

Bujanovac – Udruženje Građanske incijative raspisuje konkurs za logo kampanje koja će se baviti promocijom dečijih prava, Konvencije o pravima deteta i Trećeg opcionog protokola uz Konvenciju o pravima deteta. Tema kampanje će biti i podizanje svesti o kršenju prava i mehanizmima zaštite prava deteta.

20. Oktobar 2016.

POČINjE LIKOVNI KONKURS EVROPSKOG PROGRESA ZA 2017. GODINU

Bujanovac - Razvojni program Evropski Progres raspisao je nagradni likovni konkurs za učenike  srednjih škola i gimnazija iz 34 opštine jugoistočne i jugozapadne Srbije na temu „Evropa: Mudar izbor“.

19. Oktobar 2016.

OTVOREN CENTAR ZA PRIHVAT MIGRANATA U BUJANOVCU

Bujanovac - U Bujanovcu je otvoren privremeni prihvatni centar za migrante čiji je kapacitet 250 osoba. Nalazi se u objektu nekadašnje fabrike akumulatora „DP Svetlost” u Bujanovcu, neposredno uz autoput Skoplje-Beograd, na glavnoj trasi kretanja migranata kroz Srbiju. Njegova površina iznosi 2.000 kvadratnih metara.

19. Oktobar 2016.

PRIVATIZACIJA BUJANOVAČKE BANjE

Bujanovac – Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, i ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavili  su da će Bujanovačka banja biti jedna od onih za koje će odmah biti pokrenut postupak za prodaju.

19. Oktobar 2016.

MILIČKOVIĆ: REGISTROVANO 58 NEDOZVOLjENIH PRELAZAKA GRANICE I KRIJUMČARENjA LjUDI

Vranje, Preševo - Državni sekretar u MUP-u Republike Srbije Milisav Miličković je u razgovoru sa rukovodstvom Policijske uprave u Vranju i gradonačelnikom tog grada dr Slobodanom Milenkovićem rekao da je bezbednost u sedam opština Pčinjskog okruga ove godine stabilna.

19. Oktobar 2016.

OPŠTINA BUJANOVAC DAJE U ZAKUP POLjOPRIVREDNO ZEMLjIŠTE

Bujanovac – Opština Bujanovac je raspisala oglas za prikupljanje pisanih ponuda za davanje u zakup i na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na području bujanovačke opštine.  Pomenuto  zemljište se nalazi  u 35 katastarskih opština.

19. Oktobar 2016.

MEDVEĐA: PRIJAVA NEZAKONITIH OBJEKATA DO 10. NOVEMBRA

Medveđa - Obaveštavaju se građani opštine Medveđa da, shodno članu 7 Zakona o ozakonjenju objekta („Službeni glasnik RS“ br 96/2015), mogu do 10. novembra ove godine, da obaveste građevinskog inspektora ili predsednika komisije – koordinatora za popis nezakonito izgrađenih objekata na teritoriji opštine Medveđa, da imaju nezakonito izgrađeni objekat.

«Претходна страна   Следећа страна»