Arhiva vesti
                   
22. Januar 2016.

PO REŠENjE U BEOGRAD, A NE U PRIŠTINU

Preševo, Bujanovac, Medveđa – „Država na jugu Srbije dobro radi svoj posao. Od početka migrantske krize nismo imali nijedan krupniji problem. Slično je i u odnosima sa Albancima koji sve više shvataju da je Vlada u Beogradu jedina adresa na kojoj treba i mogu da reše svoje problem”

22. Januar 2016.

ZLATANOVIĆ O JEZIČKOM BLAGU JUGA SRBIJE

Vranje - Profesor Momčilo Zlatanović, doktor filologije i neumorni sakupljač jezičkog blaga južne Srbije, učestvovaće na velikoj naučnoj konferenciji „Selo na jugu Srbije“ koja se 21. i 22. januara održava u Vranju.

22. Januar 2016.

USKORO ZAKON O SEZONSKOM RADU

Berači voća i povrća, građevinci, sezonski turistički radnici uskoro će dobiti zakon koji će regulisati njihova prava i položaj. Veliki broj ljudi koji uglavnom u letnjim mesecima rade u poljima i na gradilištima do sada niko nije prijavljivao...

22. Januar 2016.

SUBVENCIJE ZA POLjOPRIVREDU IZ 2015. U TRI RATE

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je da će subvencije za poljoprivredu iz 2015. biti isplaćene u tri rate, precizirajući da će prva biti 29. januara, druga 26. februara i treća 25. marta 2016. godine.

21. Januar 2016.

U PREŠEVU JUČE REGISTROVANO OKO 1.100 MIGRANATA

Preševo – Od jutros se u prihvatnom centru u Preševu sprovode  nove mere za migrante. Na postojećem papiru za registraciju migranata dodata je još jedna rubrika, u kojoj migranti upisuju gde traže azil. Prolaze samo oni koji žele da idu u Austriju ili Nemačku.

21. Januar 2016.

PRIJAVI SE NA PREZENTACIJU PROGRAMA “EVROPA ZA GRAĐANE I GRAĐANKE“

Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije, kao nacionalna kontakt tačka za program Evropske unije „Evropa za građane i građanke" u Srbiji, poziva predstavnike organizacija civilnog društva i jedinica lokalne samouprave sa teritorije Republike Srbije...

21. Januar 2016.

INFO HORIZONT 2020 – KOMPONENTA MARIA SKLODOVSKA KIRI

9. februara 2016. godine, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i Generalnim direktoratom za istraživanje i inovacije Evropske komisije, organizuje Info dan u cilju upoznavanja predstavnika neakademskog sektora...

20. Januar 2016.

USKORO PROTIVPOŽARNI APARATI U ROMSKIM NASELjIMA NA JUGU SRBIJE

Niš – Nevladina organizacija Jurom centar postaviće protivpožarne aparate u 22 romska naselja na području deset opština na jugu Srbije (Žitorađa, Prokuplje, Kuršumlija, Leskovac, Bojnik, Lebane, Vladičin Han, Surdulica, Vranje i Bujanovac), izjavio je u Nišu direktor ove organizacije Osman Balić.

20. Januar 2016.

REKONSTRUKCIJA ŽENSKI FOND – OTVORENI KONKURSI

Rekonstrukcija Ženski fond raspisuje konkurse za više programa u 2016. godini. Molimo vas da podnesete predlog projekta na formularu Rekonstrukcije Ženski fond na srpskom jeziku, sa budžetom u dinarskim iznosima.

19. Januar 2016.

SARADNjA VOJSKE SRBIJE I NACIONALNE GARDE OHAJA

Bujanovac, Preševo, Vranje- Koordinaciono telo  Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu, u saradnji sa Ministarstvom odbrane i Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu, organizuje danas  sastanak...

«Претходна страна   Следећа страна»