Arhiva vesti
                   
11. Jun 2015.

PREDSTAVLjENE MOGUĆNOSTI ZA UNAPREĐIVANjE NASTAVE SRPSKOG KAO NEMATERNjEG JEZIKA

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i Pedagoški zavod Vojvodine bili su domaćini predstavnicima Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, te predstavnicima lokalnih samouprava i prosvetnih radnika iz opština Preševo, Bujanovac i Medveđa. Susret je održan 28. maja 2015. godine u zgradi Skupštine AP Vojvodine, u okviru projekta „Primena preporuka za unapređivanje nastave i učenja Srpskog kao nematernjeg jezika u osnovnim školama u Preševu, Bujanovcu i Medveđi”.

9. Jun 2015.

Dopunjena lista kandidata iz opštine Bujanovac koji su ispunili formalne uslove na konkursu Službe Koordinacionog tela za dodelu stipendija za upis na studije na Univerzitetu u Novom Sadu i Beogradu 2015/2016

Konkursna Komisija Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, za dodelu stipendija za upis na studije na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu i Univerzitetu u Beogradu, Filološki fakultet – Katedra za albanologiju, dodatnom proverom ispunjenosti formalnih uslova konkursa za kandidate iz opštine Bujanovac koji su podneli prijavu, sačinila je dopunjenu listu kandidata koji su ispunili formalne uslove konkursa za dodelu stipendija za upis na studije na Univerzitetu u Novom Sadu i Beogradu.

5. Jun 2015.

UHAPŠENO 13 OSUMNjIČENIH ZA KRIJUMČARENjE LjUDI

Vranje, Preševo - Policija u Vranju zadržala je u pritvoru do 48 sati 13 osoba zbog sumnje da su organizovale prevoz ilegalnih migranata, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

5. Jun 2015.

BESPARICA I NEZAPOSLENOST U PREŠEVU, BUJANOVCU I MEDVEĐI

Preševo, Bujanovac i Medveđa - U opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa danas se živi kao i u većini mesta na jugu centralne Srbije - teško, bez novca i zaposlenja. Najviše zaposlenih je u državnim organima i lokalnoj samoupravi.

5. Jun 2015.

ŠAHISTI „GORNjE JABLANICE“ NAJBOLjI U REGIONU

Medveđa – Posle osvajanja pobedničkog pehara na takmičenju u Jablaničkom okrugu, šahisti Kluba „Gornja Jablanica“ zabeležili su upseh i na završnom delu kupa Centralne Srbije u Vrnjačkoj Banji, gde su osvojili 10. mesto u mečevima sa prvoligaškim i drugoligaškim timovima.

5. Jun 2015.

PREDSEDNIK KOORDINACIONOG TELA SE SASTAO SA ZAŠTITNIKOM GRAĐANA

Bujanovac – Zaštitnik građana Saša Janković, koji se sa saradnicima nalazi u dvodnevnoj poseti Preševu i Bujanovcu, danas se u prostorijama Koordinacionog tela u Bujanovcu sastao sa predsednikom Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoranom Stankovićem.

1. Jun 2015.

PREDSEDNIK SRBIJE, TOMISLAV NIKOLIĆ POSETIO PČINjSKI OKRUG

Predsednik Republike Srbije, Tomislav Nikolić u okviru posete Pčinjskom okrugu, održao je u Vranju sastanak kome su prisutvovali predsednik Koordinacionog tela, Zoran Stanković, načelnik Pčinjskog okruga Slaviša Bulatović, gradonačelnik Vranja, Zoran Antić, narodni poslanici i predsednici opština.

«Претходна страна