Arhiva vesti
                   
8. April 2015.

SVA DECA U SRBIJI IMAJU PRAVO NA BESPLATNU KOMBINOVANU PETOVALENTNU VAKCINU

Izmenama Pravilnika o imunizaciji i načinu zaštite lekovima, koje se primenjuju od ponedeljka, omogućeno je da sva deca u Srbiji imaju pravo na besplatnu kombinovanu petovalentnu vakcinu.

8. April 2015.

SUSRETI NASTAVNIKA SA PREDSTAVNICIMA INSTITUCIJA 08.04.2015.

Nakon susreta u februaru, Služba Koordinacionog tela je u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, organizovala drugi susret učitelja i nastavnika...

7. April 2015.

ZORAN STANKOVIĆ: MALE ŠANSE ZA REPRIZU POPISA

„Do 1. maja ćemo izneti konkretan predlog kako će biti utvrđen broj stanovnika u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa. Postoje zakonske prepreke da se ponovi popis i zato će se, najverovatnije, izvršiti procena broja građana“, izjavio je Zoran Stanković, predsednik  Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, u kojima su pojedine stranke pozivale na bojkot poslednjeg popisa.

 

6. April 2015.

VOZ USMRTIO DVA ILEGALNA IMIGRANTA KOD BUJANOVCA

Bujanovac - Teretni voz iz Skoplja je u nedelju  ujutro pregazio dva ilegalana imigranta srednjih godina.

6. April 2015.

OBILNE PADAVINE UGROŽAVAJU PODRUČJE TOKA JUŽNE MORAVE

„Noćas je pala veća količina kiše, od 20 do 30 litara po metru kvadratnom, a sve ekipe Sektora za vanredne situacije su u stanju pune pripravnosti“, izjavio je Predrag Marić, načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a.

6. April 2015.

ZAPLENjENO 350 KILOGRAMA REZANOG DUVANA

Bujanovac - Zajedničkom akcijom carinika i policije na području Bujanovca otkriveno je 350 kilograma rezanog duvana za koji se sumnja da je nelegalno ušao u zemlju, saopštila je  Uprava cariuna.

6. April 2015.

SRPSKI POLjOPRIVREDNICI SPREMNI DA UČE

Leskovac - Više od godinu dana Centar za razoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga sprovodi program podrške malim i srednjim preduzećima na jugu i jugozadapu Srbije, koji finansira USAID, a sprovodi Nacionalna agencija za regionalni razvoj, uz pomoć regionalnih agencije u Leskovcu, Užicu, Kraljevu i Novom Pazaru.

3. April 2015.

ZA MEDIJE 20,5 MILIONA EVRA

Beograd - Ukupna izdvajanja za finansiranje medija u 2015. godini predviđena budžetima gradova i opština, uključujući i sredstva predviđena konkursima Ministarstva kulture i informisanja i pokrajinskog Sekretarijata za kulturu i informisanje, iznose 2,46 milijarde dinara ili 20,5 miliona evra, izjavilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

3. April 2015.

NAGRADA ZA IZUZETNOST U ISTRAŽIVAČKOM NOVINARSTVU

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, po deseti put dodeljuje Nagradu za izuzetnost u istraživačkom novinarstvu.

2. April 2015.

NACIONALNE MANjINE ĆE I DALjE IMATI SVOJE MEDIJE

Niš - Saveti nacionalnih manjina moći će da formiraju svoje medije i nakon 1. jula kada prestaje finansiranje medija iz budžeta lokalnih samouprava, izjavio je juče u Nišu državni sekretar Ministarstva kulture i informisanja Saša Mirković.

«Претходна страна   Следећа страна»