Arhiva vesti
                   
21. April 2015.

NAJBOLjE MEDICINSKE SESTRE IZ PČINjSKOG OKRUGA

Vranje - Povodom Dana medicinskih sestara, koji se obeležava 12. maja, Udruženje zdravstvenih radnika Pčinjskog okruga dodelilo je  zdravstvenim radnicima iz Pčinjskog okruga  priznanja u vidu srebrnog znaka. Dodela priznanja je ove godine organizovana nešto ranije  u Skupštini grada Vranja.  

21. April 2015.

OBELEŽENA GODIŠNjICA STRADANjA VOJNIKA U SELU RELjAN

Preševo – U selu Reljan, nadomak Preševa, obeležena je godišnjica pogibije sedam vojnika i starešina, pripadnika 78. motorizovane brigade koji su nastradali u NATO bombardovanju 1999. godine.

21. April 2015.

NA BESPLATAN ODMOR SAMO UZ LEKARSKE NALAZE

Beograd - Na besplatan odmor u 24 srpske banje preko PIO fonda mogu da idu samo oni koji imaju lekarske nalaze za lečilišta koja su im lokacijski najbliža.

21. April 2015.

USKORO STEČAJ KAO LEK ZA POSLOVNO OŽIVLjAVANjE PREDUZEĆA

Beograd - „Vlada Srbije planira nova zakonska rešenja o stečaju, kojima bi se stvorili uslovi da stečaj bude lek za poslovno oživljavanje preduzeća“, izjavio je ministar privrede Srbije Željko Sertić.

20. April 2015.

STANKOVIĆ I FRANKEN O PITANjU IMIGRANATA

Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa,  sastao se danas sa Teom Frankenom, državnim sekretarom za azil i migracije Vlade Kraljevine Belgije. U susretu koji je trajao oko jednog sata razgovaralo se o pitanjima imigranata i konstatovano je da je broj imigranata sa juga Srbije koji su tražili politički azil u zemljama zapadne Evrope značajno opao u 2014. godini.

17. April 2015.

TRI I PO MILIONA EVRA ZA INFRASTRUKTURNE PROJEKTE NA JUGOISTOKU I JUGOZAPADU SRBIJE

U toku je poziv za podnošenje sažetih predloga projekata lokalne infrastrukture u 34 opštine na jugoistoku i jugozapadu Srbije, koje uključuju i opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu, a za koje je Evropska unija izdvojila 3,5 miliona evra. Selekcija i ugovaranje projekata će biti obavljena preko Sektora za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije pri Ministarstvu finansija Vlade Republike Srbije (CFCU), a u okviru programa Evropski PROGRES. Poziv je otvoren do 28. aprila 2015. godine.

17. April 2015.

ZAPLENjENO VIŠE OD ČETIRI KILOGRAMA HEROINA

Preševo - Na graničnom prelazu Preševo sprečen je pokušaj krijumčarenja preko četiri kilograma heroina, saopštila je Uprava carina.

16. April 2015.

MINISTARKA POLjOPRIVREDE SA PRIVREDNICIMA PREŠEVA, BUJANOVCA I MEDVEĐE

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković i predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Zoran Stanković razgovarali su juče sa privrednicima i predstavnicima opština Preševo, Bujanovac i Medveđa o ponovnom pokretanju proizvodnje u nekadašnjoj klanici „Jugokop", radu veterinarske inspekcije i plasmanu duvana iz tog kraja.

15. April 2015.

PRIVREMENE MERE U MEDVEĐI

Medveđa – U Medveđi ni posle petog odlaganja nije održana dvedeset i peta sednica Skupštine opštine, čime su se stekli uslovi za njeno raspuštanje i uvođenje privremenih mera. 

15. April 2015.

VIŠE DEVIZNIH PREKRŠAJA TOKOM USKRŠNjIH PRAZNIKA

Preševo – Carinici na graničnom prelazu Preševo su tokom uskršnjih praznika svakodnevno pronalazili devize, pa su tako za četiri dana otkrili čak četiri takva slučaja, saopštila je Uprava carina.

«Претходна страна   Следећа страна»