Arhiva vesti
                   
23. Februar 2015.

U VOZU OTKRIVENO 16 DRŽAVLjANA AVGANISTANA

Preševo - U zajedničkoj akciji carinika i policije na železničkoj stanici Preševo,  16 državljana Avganistana je sprečeno da ilegalno uđe u Republiku Srbiju.

20. Februar 2015.

PČINjSKI OKRUG 19. MARTA DOBIJA SIGURNU KUĆU

Vranje - Prvi korisnici sigurne kuće u Vranju, koja će biti regionalnog karaktera, trebalo bi da se u nju usele 19. marta.

Ovaj projekat započet je 2008. godine, kada je potpisan protokol o namerama između Fonda B92 i opštine Vranje.

20. Februar 2015.

OTKRIVEN ŠVERCOVAN DUVAN U TOALETU VOZA

Preševo - Carinici su na železničkoj stanici Preševo, u noći između srede i četvrtka, sprečili krijumčarenje oko 30 kilograma rezanog duvana nepoznatog vlasnika.

19. Februar 2015.

KOD PREŠEVA PRONAĐENO HILjADU BOKSOVA CIGARETA

Preševo - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju pronašli su 1000 boksova cigareta sa akciznim markicama Republike Makedonije, saopštila je policija. Cigarete su pronađene 17. februara, u napuštenoj traktorskoj prikolici u selu Norča, opština Preševo.

19. Februar 2015.

NEMAČKI FILM „IZGUBLjENI U TRANZICIJI“ SNIMLjEN NA JUGU SRBIJE

Vranje/Bujanovac/Bosilegrad – Na sajtu Vimeo.com predstavljen je prvim zvaničnim trejlerom nemački dokumentarni film “Lost in Transition” (Izgubljeni u tranziciji) koji je sniman u Vranju, Bujanovcu, Bosilegradu i Beogradu decembra prošle godine. 

18. Februar 2015.

OTVORENI KONKURSI ZA VOJNE ŠKOLE

Konkursi za prijem učenika i kadeta u vojne škole otvoreni su 16. februara i trajaće do 31. marta 2015. godine. U Vojnu gimnaziju se prima  90 učenika, u Vojnu akademiju 99 kadeta, dok na Medicinskom fakultetu Vojnomedicinske akademije ima slobodnih mesta za 25 kadeta.

18. Februar 2015.

ZAPLENjENO 960 KILOGRAMA DUVANA

Bujanovac - Pripadnici MUP-a Srbije u Vranju otkrili su i zaplenili 960 kilograma rezanog duvana u jednoj porodičnoj kući u albanskom selu Lučane kod Bujanovca.

13. Februar 2015.

POMOĆ PRIVREDNICIMA NA JUGU SRBIJE

Ministar privrede Željko Sertić izjavio je u Bujanovcu da će država i dalje kroz razne programe pomagati nerazvijene opštine na jugu Srbije, u koje spadaju i opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.   

12. Februar 2015.

POZIV ZA MEDIJE - 12.02.2015

Pozivamo vas da u petak 13. februara od 12 časova ispratite posetu ministra privrede, Željka Sertića sa saradnicima, i predsednika Koordinacionog tela za opštine Preševo,  Bujanovac i Medveđa, Zorana Stankovića, opštini Bujanovac. Ovoj poseti u 14 časova i 30 minuta pridružiće se i ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Aleksandar Vulin.

11. Februar 2015.

STEFANOVIĆ: NEĆEMO DOZVOLITI VELIČANjE TERORISTA

Beograd - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da pozivi da se vrati spomenik takozvanoj „Oslobodilačkoj vojsci Preševa, Bujanovca i Medveđe" nisu dobronamerni i da vode ka destabilizaciji situacije na jugu centralne Srbije.

«Претходна страна   Следећа страна»