Arhiva vesti
                   
18. Decembar 2015.

U PREŠEVU RENOVIRANE PROSTORIJE ZA IZBEGLICE

Preševo – U centru za prihvat izbeglica u Preševu ministar Aleksandar Vulin i ambasador Kraljevine Norveške Arne Sanes Bjoristal otvorili su renovirane prostorije u kojima će migrant imati bolje uslove tokom zimskih meseci.

18. Decembar 2015.

ZIMSKA ODEĆA KAO DONACIJA AMBASADE IZRAELA IZBEGLICAMA U PREŠEVU

Preševo -  Ambasada Izraela u Beogradu uputila je donaciju izbegličkom centru u Preševu koja obuhvata 100 kompleta jakni, čizama, rukavica, čarapa i kapa.

17. Decembar 2015.

KOORDINACIONO TELO OBELEŽILO 15 GODINA POSTOJANjA

Radni sastanak povodom obeležavanja 15 godina postojanja Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa

17. Decembar 2015.

KONKURS ZA KRATKE VIDEO SNIMKE, FOTOGRAFIJE I PRIČE PODRŠKE LGBT OSOBAMA

Udruženje ALTERO i Kancelarija za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije pozivaju sve zainteresovane da učestvuju na konkursu za kratke video snimke, fotografije i priče podrške LGBT osobama u Srbiji.

15. Decembar 2015.

DELEGACIJA IZ KOREJE U POSETI VRANjU I PREŠEVU

Vranje, Preševo  – Delegacija Ambasade Republike Koreje u Srbiji, koju je predvodio ambasador Li Dohun, boravila je  u zvaničnoj poseti Zdravstvenom centru Vranje. Članovi delegacije su  pokazali interesovanje za pomoć ovoj zdravstvenoj ustanovi oko medicinskog zbrinjavanja migranata i izbeglica.

15. Decembar 2015.

GRAĐANSKE INICIJATIVE OBELEŽILE MEĐUNARODNI DAN LjUDSKIH PRAVA U BUJANOVCU

Bujanovac – Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, kancelarija Građanskih Inicijativa u Bujanovcu  organizovala je u srednjoj stručnoj školi „Sveti Sava” radionicu na temu „Ljudska prava i diskriminacija”, koja je naišla na pozitivne reakcije učenika, koji su izrazili želju za više sličnih radionica.

15. Decembar 2015.

KONKURS ZA NAJBOLjI VIDEO SPOT NA TEMU „NISI SAM, IMAŠ PODRŠKU”

„Organizacija kreativnog okupljanja" (OKO) poziva mlade sa teritorije Republike Srbije da učestvuju na konkursu za najbolji video spot na temu: „Nisi sam, imaš podršku!" Tema konkursa se odnosi na vršnjačku podršku u prevazilaženju životnih izazova u adolescenciji.

14. Decembar 2015.

POMOĆ UNHCR-A ZA PRIHVATNI CENTAR U PREŠEVU

Preševo –„Agencija UN za izbeglice u Srbiji (UNHCR) donirala je od juna do sada opremu vrednu više od 264.000 dolara koju koristi policija u Privatnom centru u Preševu“...

14. Decembar 2015.

ISTRAŽIVANjE O POLOŽAJU ROMA U PČINjSKOM OKRUGU

Vranje, Bujanovac  –Istraživanje o položaju Roma u Pčinjskom okrugu pod nazivom „Sa margine protiv diskriminacije”pokazalo je da je loš ekonomski položaj Roma ključni problem za ovu zajednicu u Vranju...

14. Decembar 2015.

KONKURS: OBRAZOVANjE ZA 5+ (NAMENjEN PROSVETNIM RADNICIMA I RODITELjIMA)

Fondacija za otvoreno društvo i UNICEF vas pozivaju da se prijavite na konkurs i učestvujete u radu klubova „Partnerski za obrazovanje“ u vašoj lokalnoj zajednici, da bismo zajedno pokrenuli promene u obrazovanju.

«Претходна страна   Следећа страна»