Arhiva vesti
                   
23. Januar 2015.

LOKALNI MEDIJI ZA PRAVA ROMA

Sedam redakcija iz cele Srbije, od kojih su tri sa juga Srbije, u narednih 11 meseci, zajedno sa predstavnicima romske zajednice, pokušaće da poboljša informisanje Roma o načinima  dobijanja pravne pomoći i da ukaže na njihove probleme.

21. Januar 2015.

RUDARI RUDNIKA „LECE“ U ŠTRAJKU

Medveđa – Oko 400 rudara rudnika olova, zlata, cinka i srebra „Lece“ kod Medveđe stupilo je juče u generalni štrajk i zatražilo rešenje za finansijske probleme od Vlade Srbije.

21. Januar 2015.

ROMSKI BAL JUGA SRBIJE

Romski bal povodom Vasilice, najvećeg romskog praznika, organizovali su prošlog vikenda u Vranju mladi Romi iz Gornje Čaršije. Bal je posetilo oko 350 pripadnika romske nacionalne manjine iz Vranja, Makedonije, Leskovca, Niša i Surdulice, koje je zabavljao makedonski bend „Mladi kristali”.

21. Januar 2015.

MINISTARKA BOGOSAVLjEVIĆ BOŠKOVIĆ: PROJEKAT „FERERO“ TEČE PO PLANU

Ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je da je počela intenzivna primena ranije postignutog dogovora sa italijanskom kompanijom „Ferero“ o proizvodnji lešnika u Srbiji, te da sve u vezi s tim teče po planu.

21. Januar 2015.

KOŠARKAŠI „PLEJA 017“ NA TURNIRU U NEMAČKOJ

Bujanovac - Omladinski košarkaški klub „Plej 017“ iz Bujanovca učestvovaće na Međunarodnom „Zimskom turniru 2015”, koji se održava od 31. januara do 2. februara u Bremerhavenu u Nemačkoj.

19. Januar 2015.

KONKURS ZA DRUGU GENERACIJU ŠKOLE NOVIH VREDNOSTI „KIČMA“

Centar za Razvoj Civilnih Resursa (CRCR), u saradnji sa Građanskim inicijativama – lokalna kancelarija Bujanovac i Kancelarijom za mlade iz Priboja, raspisao je konkurs za drugu generaciju škole novih vrednosti „Kičma“, koji je otvoren još danas.

16. Januar 2015.

POKUŠALI DA POBEGNU SA 400 KILOGRAMA REZANOG DUVANA

Vranje - Policija je kod Vranja zaplenila 396 kilograma rezanog duvana bez prateće dokumentacije u vozilu beogradske registracije zaustavljenom i pretresenom nakon pokušaja bekstva od policije.

16. Januar 2015.

U TOKU JE UPIS U ŠKOLU ZA BRANITELjE LjUDSKIH PRAVA

Niš – Međunarodna organizacija „Sivil rajts difenders“ (Civil Rights Defenders) produžila je do 26. januara konkurs za upis prve generacije polaznika Škole za buduće branitelje ljudskih prava. 

16. Januar 2015.

KARITAS LUKSEMBURG DOBITNIK PRIZNANjA ZA DOPRINOS U EKONOMSKOM OSNAŽIVANjU ROMA I DRUGIH SOCIJALNO UGROŽENIH GRUPA U JUŽNOJ SRBIJI

Na prigodnoj svečanosti povodom 13 godina postojanja, NVO „Životna pomoć“ je Fondaciji Karitas Luksemburg dodelila priznanje za izuzetan doprinos u ekonomskom osnaživanju i stvaranju mogućnosti za samozapošljavanje Roma i drugih socijalno ugroženih grupa u južnoj Srbiji.

15. Januar 2015.

DRAGIŠA PETROVIĆ NOVI PREDSEDNIK OPŠTINE MEDVEĐA

Medveđa – Privatni preduzetnik i odbornik Grupe građana „Gornja Jablanica“ Dragiša Petrović (63) novi je predsednik opštitne Medveđa. On je izabran na sednici lokalne skupštine kojoj su sve vreme prisustvovali predstavnici OEBS-a.

«Претходна страна   Следећа страна»