Arhiva vesti
                   
16. Juli 2014.

PREŠEVO DOBILO INTERNET PARK

Preševo - Opština Preševo dobila je besplatan internet na otvorenom prostoru ispred Doma kulture „Abdula Krašnica”. Uvođenjem besplatnog interneta omogućeno je besplatno „surfovanje” internetom na otvorenom prostoru sa telefona, tableta i računara, zahvaljujući saradnji opštine Preševo sa „Telenorom”.

16. Juli 2014.

U PREŠEVU I BUJANOVCU NAJVEĆI PRIRODNI PRIRAŠTAJ

Preševo i Bujanovac - Iako je najveća stopa smrtnosti u opštinama južne Srbije, Preševo i Bujanovac su među samo osam opština sa pozitivnim prirodnim priraštajem u Srbiji.

15. Juli 2014.

INTERNETOM DO POSLA PREKO „RELOADA“

Vranje – Organizacija „Reload” iz Vranja realizuje devetomesečni projekat pod nazivom „Internetom do posla“, koji je podržalo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, saopštila je ova organizacija.

15. Juli 2014.

KONKURS ZA PODRŠKU MLADIMA

Leskovac – Kao resursni centar za Jablanički okrug, udruženje Narodni parlament je,  uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta,  raspisalo konkurs za finansiranje omladinskih projekata.

15. Juli 2014.

PREŠEVO DOBIJA INDUSTRIJSKU ZONU

Preševo - Prošle sedmice je počela izgradnja industrijske zone u Preševu, koja će se prostirati na ukupno 16 hektara. Kako je saopštilo rukovodstvo te opštine, prethodne nedelje je počela izgradnja prilaznog puta od železničke stanice do ulaza u industrijsku zonu.

14. Juli 2014.

PORTAL „TITULI“ UČESTVOVAO NA EGZITOVOJ TRIBINI O MEDIJIMA

Pod pokroviteljstvom Centra za razvoj lokalnih i manjinskih medija, u okviru međunarodnog festivala „EXIT“ u Novom Sadu, održan je panel pod nazivom „Dobra priča".

11. Juli 2014.

MLADI DOBILI PRIZNANjE ZA UČEŠĆE U YOUTHBUILD PROGRAMU

Svečana dodela sertifikata mladima i preduzetnicima, trećoj generaciji učesnika YouthBuild Programa na jugu Srbije, koji su stekli veštine za liderstvo i zapošljavanje i pripremili se za tržište rada, održana je u Bujanovcu, saopštili su organizatori.

11. Juli 2014.

PLATINASTI VUK 2014

U bazi Jug kod Bujanovca završena je višednevna vežba "Platinasti vuk 2014",  na kojoj su pored pripadnika naše vojske, učestvovale i oružane snage iz još šest zemalja.

3. Juli 2014.

„SVE ZA OBIČNOG ČOVEKA“

ZORAN STANKOVIĆ, PREDSEDNIK KOORDINACINOG TELA- IZJAVA ZA VEČERNjE NOVOSTI

Za 14 godina postojanja Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, država je u infrastrukturu ovih multietničkih opština uložila više od 70 miliona evra. Posredstvom stranih donatora, u razvoj ovih opština uloženo je još 35 miliona evra, a ove godine država je-takođe preko ovog tela-obezbedila 246 miliona dinara, što je povećanje od devet odsto u odnosu na lane, izjavio je Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela.

2. Juli 2014.

POČEO PROGRAM „EVROPSKI PROGRES“

„Evropski progres“ zamenio je program „EU progres“ koji se sprovodio pet godina u južnoj Srbiji. Novi razvojni program obuhvatiće devet opština više. Primenjivaće se na području 34 lokalne samouprave jugoistočne i jugozapadne Srbije i to od Srvljiga , Preševa, Medveđe, Babušnice do Kuršumlije, Tutina, Priboja i Nove Varoši. I ovaj program, kao i prethodni pretežno će finansirati Evropska unija i švajcarska vlada, a priključiće se i naša država. Gradovi i opštine južne Srbije sledeće tri i po godine mogu očekivati iz EU i Švajcarske bespovratnu podršku od najmanje 24 i po miliona evra.

«Претходна страна