Arhiva vesti
                   
11. Decembar 2014.

AKCIJA VOJSKE SRBIJE „LEKAR NA SELU" U OPŠTINI PREŠEVO

Preševo - Pripadnici Vojske Srbije organizovali su u selima preševske opštine Kurbalija, Stanevce i Depce akciju „Lekar na selu", tokom koje su pregledali meštane.

10. Decembar 2014.

NA JUGU SRBIJE VEĆA PROIZVODNjA ALI I NEZAPOSLENOST

Industrijska proizvodnja na jugu Srbije u prvih deset meseci ove godine veća je za 3,3 posto, što je prilično ohrabrujući podatak kada se ima u vidu da je industrijska proizvodnja na nivou Srbije ove godine niža za čak 6,3 posto.

9. Decembar 2014.

MALA I SREDNjA PREDUZEĆA NOVA ŠANSA

Bujanovac - U razvijenim zemljama male, porodične fabrike čine 70 odsto privrede, a u Srbiji tek deset odsto. Međutim, kada posla nema u društvenim preduzećima niti u budžetski finansiranim firmama mala i srednja preduzeća postaju šansa. U Bujanovcu su takva preduzeća, uz subvencije, uspela za dve godine da zaposle 148 radnika.

9. Decembar 2014.

MAKEDONAC KRIJUMČARIO KOKOŠKE I DRUGE PTICE

Carinici su  na graničnom prelazu Prohor Pčinjski sprečili pokušaj da se iz Srbije nelegalno iznese 40 ptica: pataka, golubova, kokošaka, paunova i fazana koji ne spadaju u red zaštićenih životinjskih vrsta, saopštila je Uprava carine.

8. Decembar 2014.

BUREK SPAJA SRBE, ALBANCE I ROME

Bujanovac - U Bujanovcu postoji mesto gde rado dolaze stanovnici juga Srbije, bez obzira na nacionalnu, versku ili političku pripadnost - burekdžinica „Bis“ u centru Bujanovca je mesto gde zajedno sede i jedu Srbi, Albanci i Romi.

8. Decembar 2014.

POBOLjŠANA NAPLATA RAČUNA ZA STRUJU U BUJANOVCU

Bujanovac - Direktor „Elektrodistribucije” u Vranju, Goran Nikolić, je rekao da je u poslednja dva meseca poboljšana naplata računa za struju u opštinama Bujanovac i Preševo, kao i da je u te dve opštine značajno smanjena krađa struje.

8. Decembar 2014.

U PATROLI SA GRANIČNOM POLICIJOM U PREŠEVU

Preševo - Od 2009.godine, granična policija je u Preševu sprečila ulazak 20.000 migranata iz afroazijskih zemalja.

8. Decembar 2014.

ZAPLENjENE CIGARETE

Medveđa - Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je policija u Medveđi zaustavila automobil borskih registarskih oznaka, kojim je upravljao muškarac (1961) iz Majdanpek koji je pokušao da zapali vozilo kada je zaustavljen.

5. Decembar 2014.

OBJAVLjEN SPISAK POTENCIJALNIH KUPACA DRŽAVNIH MEDIJA

Bujanovac, Vranje, Leskovac, Pirot– Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) objavilo je podatke o kompanijama i fizičkim licima koja su na osnovu javnog poziva Agencije za privatizaciju dostavila pisma o zainteresovanosti za kupovinu 49 državnih medija.

5. Decembar 2014.

VEĆA KOLIČINA MARIHUANE ZAPLENjENA NA GRANIČNOM PRELAZU PREŠEVU

Preševo - Na graničnom prelazu Preševo sinoć je zaplenjena veća količina marihuane koja je pronađena u grčkoj hladnjači.

«Претходна страна   Следећа страна»