Arhiva vesti
                   
19. Novembar 2014.

STANKOVIĆ: SRBIJA SE PONAŠALA ODGOVORNO

„Za Srbiju je bilo veoma bitno da se ponašala ozbiljno i odgovorno“, rekao je Zoran Stanković misleći na posetu Edija Rame Beogradu. Ističe da su Albanci koji žive u Preševu, Bujanovcu i Medveđi građani Srbije i da svoje probleme moraju da rešavaju sa organima Srbije.

19. Novembar 2014.

EU PROGRES-OV KONKURS ZA UNAPREĐENjE RADA LOKALNE ADMINISTRACIJE

Beograd - Evropski PROGRES objavio je javne pozive za finansiranje projekata za izradu tehničke dokumentacije za ekonomske i socijalne projekte infrastrukture, kao i za unapređenje rada lokalne poreske administracije. Pravo učešća imaju 34 lokalne samouprave sa jugoistoka i jugozapada Srbije koje su uključene u realizaciju ovog razvojnog programa.

19. Novembar 2014.

RANG LISTA ZA DODELU ĐAČKIH STIPENDIJA UČENICIMA SREDNjIH ŠKOLA NA PODRUČJU OPŠTINA PREŠEVO, BUJANOVAC I MEDVEĐA ŠKOLSKE 2014/2015 GODINE

Komisija Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa za dodelu dodelu đačkih stipendija učenicima srednjih škola na području opština Preševo, Bujanovac i Medveđa školske 2014/2015 godine, na osnovu raspoloživih finansijskih sredstava objavljuje rang listu učenika za dobijanje učeničkih stipendija.

19. Novembar 2014.

POZIV ZA MEDIJE - 20.11.2014

Pozivamo vas da u četvrtak 20. novembra u 12 časova u maloj sali Doma kulture u Bujanovcu prisustvujete uručivanju ugovora predstavnicima malih i srednjih preduzeća iz opština Preševo, Bujanovac i Medveđa, koji su na konkursu za dodelu bespovratnih sredstava dobili novac.

18. Novembar 2014.

PRIJEM NOVIH STAŽISTA U DRŽAVNE INSTITUCIJE

Beograd – Konkurs za stažiranje mladih pripadnika albanske, bošnjačke i romske nacionalne manjine u državnim institucijama u Srbiji završio se juče, a direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava, Suzana Paunović, je tom prilikom rekla da će četvrtu godinu za redom 10 ili 11 novih stažista moći da se upozna sa radom državne uprave.

17. Novembar 2014.

GRK SE NASTANIO U PREŠEVU

Kostadinos Atanasjas  rođen je u Grčkoj ali se zbog posla se privremeno naselio u Preševu, gde razvija biznis sa bušenjem bunara. Iznajmio je kuću i oduševljen je što među prijateljima ima i Srbe i Albance.

14. Novembar 2014.

SPREČEN ŠVERC ELEKTROMOTORA NA GRANIČNOM PRELAZU PREŠEVO

Preševo – Carinarnici su na graničnom prelazu Preševo sprečili pokušaj krijumčarenja iz Srbije više od 110.000 elektromotora čija je vrednost preko 100.000 evra

14. Novembar 2014.

RUDNIK LECE: NIJE DOŠLO DO IZLIVANjA JALOVINE

Medveđa – Direktor rudnika „Lece“ Dragan Bojović negirao je navode  o izlivanju jalovine sa cijanidom u obližnji potok koji se uliva u Jablanicu.

13. Novembar 2014.

AKCIJA „SPORTOM PROTIV NASILjA” U BUJANOVCU

Teniski savez Srbije, kompanija NIS, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja - Jedinica za prevenciju nasilja i Ministarstvo omladine i sporta organizuju tokom školske 2014/15 godine beli karavan i akciju „Sportom protiv nasilja” u preko 300 osnovnih škola širom Srbije.

13. Novembar 2014.

RIZIK OD OSIROMAŠENOG URANIJUMA ZANEMARLjIV

Municija sa osiromašenim uranijumom je, pre više od 15 godina, korišćena na pet lokacija kod Vranja, Bujanovca i Preševa. Sva ta područja su dekontaminirana i sa njih su uklonjeni projektili sa osiromašenim uranijumom. Prema izveštaju Agencije za zaštitu od jonizujućeg zračenja i nuklearnu sigurnost Srbije, voda, zemlja i biljni svet na tim područijima su ispravni.

«Претходна страна   Следећа страна»