Arhiva vesti
                   
24. Novembar 2012.

SAOPŠTENjE ZA MEDIJE 24.11.2012. godine

Škola srpakog jezika počinje sa radom u subotu 24. novembra. Polaznici škole nastavu će pohađati u Domu kulture u Bujanovcu i Srednjoj tehničkoj školi u Preševu. Škola će imati 310 polaznika koji će besplatno tokom sedam meseci, dva puta nedeljno, subotom i nedeljom,uz profesore srpskog jezika, i po dva asistenta iz albanske zajednice, unaprediti znanje i steći sertifikovasnu diplomu.

23. Novembar 2012.

SAOPŠTENjE ZA MEDIJE - 23.11.2012. godine

Predstavnici Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa na čelu sa predsednikom Zoran Stankovićem sastali su se danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država, Majklom Kirbijem, ambasadorom Velike Britanije, Majlkom Devnportom, Vensanom Dežerom, šefom delegacije Evropske unije u Srbiji i Polom Tide, vršiocem dužnosti šefa misije OEBS u Srbiji.

22. Novembar 2012.

OTKRIVENA PETORICA AVGANISTANACA NA PRELAZU PREŠEVO

Izvor: Dnevnik  / Carinici su juče u zajedničkoj akciji s kolegama iz Granične policije na graničnom prelazu Preševo sprečili petoricu avganistanskih državljana da ilegalno pređu državnu granicu, saopštila je Uprava carina Ministarstva finansija Srbije.

22. Novembar 2012.

POSLE POSTAVLjANjA SPOMENIKA TERORISTIMA NA JUGU SRBIJE, OGLASIO SE PREMIJER DAČIĆ

Izvor : Večernje Novosti / Postavljanje spomenika palim borcima Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe (OVPMB) u centru Preševa ispred zgrade lokalne samouprave izazvala je burne reakcije u javnosti.

22. Novembar 2012.

PRVI ASFALT NA KORIDORU 10 IZMEĐU VRANjA I BUJANOVCA

Izvor: Narodne novine - Niš / Počelo je asfaltiranje novog autoputa na Koridoru 10 između Vranja i Bujanovcva. Prve tone asfalta stigle su na deonicu od osam kilometara, koja se najpre gradi od Donjeg Neradovca, koji se nalazi blizu Vranja, do Srpske Kuće, koja se nalazi nadomak Bujanovca. Ove zime će već biti pušteno pet kilometara jedne trake. Čitava deonica, sa više mostova i nadvožnjaka, trebalo bi da se završi do juna 2013 godine.

22. Novembar 2012.

SAOPŠTENjE ZA MEDIJE - 22.11.2012. godine

Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa saopštava da nije bilo obavešteno od predstavnika opštine Preševo o izgradnji i postavljanju spomenika takozvanoj OVPBM u centru grada. Prema našim saznanjima, spomenik je podignut u prepodnevnim časovima 16. novembra, a zatim je tim povodom održan neprijavljen skup.

21. Novembar 2012.

KIRBI OBEĆAO NASTAVAK POMOĆI JUŽNOJ SRBIJI

Izvor: Večernje Novosti – Srbija / Vranje - Ambasador SAD u Srbiji, Majkl Kirbi, juče je bio u prvoj zvaničnoj poseti gradu pod Pržarom, u okviru koje se najpre susreo sa gradonačelnikom  Zoranom Antićem i njegovim saradnicima. Na sastanku je najviše reči bilo o funkcionisanju lokalne samouprave, ali i o saradnji Vranja sa opštinama Bujanovac i Preševo, posebno u svetlu aktuelne političko-ekonomske situacije na jugu Srbije.

20. Novembar 2012.

AMERIČKI AMBASADOR U PREŠEVU

Izvor: Jugpres / Preševo - Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Majkl Kirbi razgovarao je juče u Preševu sa predsednikom te opštine Ragmijem Mustafom o aktuelnoj situaciji u opštini.

19. Novembar 2012.

MLADI ALBANCI MASOVNO UČE SRPSKI JEZIK

Novina: Politika / Mladi Albanci sa juga Srbije sve masovnije uče srpski jezik, a dokaz za to je broj polaznika albanske nacionalnosti koji su se prijavili za upis u školu  srpskog jezika koju organizuje prvi put Služba Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa. Škola će imati 310 polaznika koji će besplatno tokom sedam meseci, dva puta nedeljno, uz profesore srpskog jezika, unaprediti znanje i steći sertifikovanu diplomu.

«Претходна страна   Следећа страна»