Arhiva vesti
                   
15. Novembar 2012.

STANKOVIĆ: JUG SRBIJE ZAPOSTAVLjEN

Izvor: RTS / Stanković je podsetio da skoro sve firme na jugu Srbije rade sa velikim gubicima, da je u Preševu stopa nezaposlenosti 56 posto, u Medveđi 47 posto, a u Bujanovcu 43 posto. BEOGRAD - Predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, Zoran Stanković, ukazao je jutros da je jug Srbije zapostavljena teritorija i da je najveći problem stanovništva koje tamo živi visoka stopa nezaposlenosti.

13. Novembar 2012.

Premijer u Nišu o ekonomskom razvoju južne Srbije

Izvor: Tanjug / Do kraja meseca grad Niš će biti domaćin razgovora u kome će učestvovati najviši politički predstavnici Niškog, Pirotskog, Topličkog, Jablaničkog i Pčinjskog okruga. Sastanak sa pet gradonačelnika i 23 predsednika opština inicirao je predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić, a tema rasprave biće politička i ekonomska stabilnost juga Srbije.

9. Novembar 2012.

NOVA RADNA MESTA U MEDVEĐI

Izvor:  Jugpress / Medveđa - Predsednik opštine Medveđa Slobodan Drašković izjavio je da će  u fabrici „Termovent“ u Medveđi,  čije su hale u fazi rekonstrukcije, posao naći 30 do 50 osoba,  zajedno sa kooperantima.

9. Novembar 2012.

PREŠEVSKIM STOČARIMA JUNICE ZA PRIPLOD

Izvor: Pregled / Preševo - Preševski stočari dobili su od države 55 junica za priplod. „Junice simentalske rase su stigle kad su stočari već bili izgubili nadu da će ih dobiti“, rekao je Miodrag Milković, direktor Veterinarske stanice u Bujanovcu , koja je nadležna i za preševsku opštinu.

7. Novembar 2012.

DONACIJA CENTRU ZA POLICIJSKU OBUKU U SREMSKOJ KAMENICI

Izvor: Dnevnik / Sporazum o donaciji višejezičnog softvera Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici potpisali su vršilac dužnosti šefa Misije OEBS-a u Srbiji Pola Tide, pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Željko Kojić i zamenik ambasadora SR Nemačke u Beogradu Mihael Hasen. Donacijom tog softvera OEBS podržava realizaciju projekta MUP-a Srbije „Podrška većem uključivanju nacionalnih manjina u policijsku službu Republike Srbije”, u okviru koje 56 potencijalnih kandidata za upis na osnovnu policijsku obuku iz Preševa, Bujanovca i Medveđe boravi u centru u Sremskoj Kamenici.

7. Novembar 2012.

Mladi pripadnici nacionalnih manjina šest meseci u državnim institucijama

Izvor: Danas / Beograd - Nova generacija stažista u državnim institucijama predstavljena je juče u Palati „Srbija“. Dvanaestoro mladih pripadnika albanske, bošnjačke i romske nacionalne manjine provešće narednih šest meseci u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvu kulture i informisanja, Službi Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu, Kancelariji za saradnju sa civilnim društvom i Kancelariji za ljudska i manjinska prava.

6. Novembar 2012.

KLASTER VOĆARA

Izvor:  Jugpres / Leksovac - U Centru za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga juče je formiran prvi klaster prerađivača voća sa područja ova dva okruga. Podršku ovom projektu pružio je EU „Progres“.

5. Novembar 2012.

MINISTARKA KALANOVIĆ U POSETI JUŽNOJ SRBIJI

Izvor: Dnevnik / Ministarka za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu Verica Kalanović je prošlog petka posetila Bujanovac i izjavila da je Vlada spremna da se suoči sa brojnim problemima kao i da prepoznaje značaj uspostavljanja poverenja sa albanskom manjinom. Ministarka Kalanović je, takođe, učestvovala na dvodnevnom  skupu  “Bujanovačka agora”, koji  je organizovao Centar za regionalizam, a finansirao USAID kroz Institut za održive zajednice (ISC).

5. Novembar 2012.

NOVI PREDSEDNIK KOORDINACIONOG TELA ZORAN STANKOVIĆ: POMOĆI ĆU LjUDIMA NA JUGU SRBIJE

Izvor: Press / Beograd - Novi predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Zoran Stanković izjavio je da mu je Vlada Srbije pričinila veliku čast postavljanjem na tu funkciju.

«Претходна страна   Следећа страна»