Arhiva vesti
                   
12. Oktobar 2011.

POPIS NA JUGU SRBIJE - MANjE SRBA

Preševo/Bujanovac - Prvi podaci sa popisa stanovništva na jugu Srbije pokazuju da u odnosu na prethodni popis iz 2002. godine danas tamo živi mnogo manje Srba, naročito na teritoriji opštine Preševo.

10. Oktobar 2011.

OGLAS KONKURSA ZA SLUŽBENIKA ZA JAVNE NABAVKE - 10.10.2011

Služba Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa na osnovu člana 54. stav 1. Zakona o državnim službenicima („Službeni glasnik Republike Srbije“ br. 79/05, 81/05-ispravka, 83/05-ispravka, 64/07, 67/07-ispravka, 116/08 i 104/09), člana 17. stav 1, člana 18., člana 19. stav 1. i člana 20. st.1. i 2. Uredbe o sprovođenju internog i javnog konkursa za popunjavanje radnih mesta u državnim organima( „Službeni glasnik Republike Srbije“ br. 41/07 i 109/09-izmene i dopune), oglašava javni konkurs za popunjavanje izvršilačkog radnog mesta.

10. Oktobar 2011.

ZA OSAM DANA POPISANO ŠEST MILIONA STANOVNIKA

Za osam dana popisa stanovništva i imovine u Srbiji evidentirano je oko šest miliona građana, rekla je juče šef odseka za popis stanovništva u Republičkom zavodu za statistiku Ljiljana Đorđević. Prema njenim rečima, popis je ušao u rutinu i obavlja se bez problema na celoj teritoriji Srbije. 

7. Oktobar 2011.

PACIJENTU IZ PREŠEVA USPEŠNO PRIŠIVENA ŠAKA U KLINIČKOM CENTRU NIŠ

NIŠ - Tim lekara niškog kliničkog centra Niš uspešno je izveo replantaciju šake pacijentu iz Preševa koji je povređen prilikom rada na presi. Pacijent Ešref Demiri (30) iz Preševa kao hitan slučaj primljen je u nedelju po podne iz vranjske bolnice.

7. Oktobar 2011.

POČINjE SANACIJA DEPONIJE KOJA UGROŽAVA IZVORE VODE

BUJANOVAC - Ministarstvo za zaštitu životne sredine Republike Srbije uplatilo je na račun opštine Bujanovac prvu ratu, od 8,5 miliona dinara za sanaciju deponije kod sela Rakovac, izjavio je predsednik Mesne zajednice Rakovac Ljubiša Stošić.

6. Oktobar 2011.

POLICAJAC SPASAO ŽIVOT DVOGODIŠNjOJ DEVOJČICI

Medveđa – Policajac iz Medveđe Agron Kosumi spasao je dvogodišnju devojčicu iz te varoši, tako što joj je pružio veštačko disanje i obavio masažu srca pošto je devojčica progutala opasnu količinu jednog leka. U dopisu sa izrazima zahvalnosti koji je policiji poslala porodica devojčice, navodi se da se devojčica gušila posle veće količine popijenih kapsula leka.

5. Oktobar 2011.

Konkurs za Program stažiranja za mlade – pripadnike manjina u državnim institucijama u Srbiji

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu Republike Srbije i Misija OEBS-a u Republici Srbiji pozivaju pripadnike albanske, bošnjačke i romske nacionalne manjine da se prijave na konkurs za Program stažiranja za mlade – pripadnike manjina u državnim institucijama u Srbiji. Oglas na srpskom jeziku Preuzmi dokument ( doc format ) Oglas na romskom jeziku Preuzmi dokument ( doc format ) Prijavni formular Preuzmi dokument ( doc format )

29. Septembar 2011.

Japanske donacije jugu Srbije

Bujanovac, Bosilegrad, Vladičin Han – U okviru projekta „Unapređenja skrininga i prevencije raka dojke u Srbiji“,  ambasador Japana Tošio Cunozaki je bujanovačkom Domu zdravlja predao mamograf sa pratećom opremom. Bujanovac je 13-ti od ukupno 39 gradova u Srbiji koji su dobili mamograf od Vlade Japana.

29. Septembar 2011.

MINISTAR MARKOVIĆ: Popis je i način da se sazna koje probleme ima jedna populacija i da se nađu rešenja

U Republičkom zavodu za statistiku (RZS)  rečeno je da je popis važan za obične građane jer može da znači prepoznavanje problema koje oni imaju u obrazovanju, infrastrukturi i zdravstvu, kao i početak njihovog rešavanja.

29. Septembar 2011.

ZA ČISTIJI BUJANOVAC - 29.09.2011.

Razvojna agencija za Preševo i Bujanovac, uz finansijsku podršku Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, prošle nedelje u Bujanovcu postavila je korpe za smeće. Zahvaljujući ovoj aktivnosti, a u sklopu brige za ekologiju, čistoću i izgled grada, Bujanovac je postao bogatiji za 14 metalnih korpi.

«Претходна страна   Следећа страна»