Arhiva vesti
                   
29. Januar 2010.

29.1.2010. godine

U okviru šestomesečnog projekta "Kosovo sa druge strane – kako posle konflikta", Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije i regionalna informatifna agencija JUGpress organizovali su u Bujanovcu četvtu tribinu, na kojoj je glavna tema  razgovora bio značaj učestvovanja manjinskih zajednica u institucijama  i ostvarivanje njihovih prava u regionu. Na  tribini je, pored ostalih,  govorio i ambasador Holandije u Srbiji  Ron van Dartel, koji je  pozvao Albance u Bujanovcu da zajedno rade na formiranju Nacionalnog saveta na neposrednim izborima. Ambasador je, između ostalog, rekao da će za Albance Nacionalni savet značiti bolju saradnju sa Koordinacionim telom za jug Srbije i sa centralnim vlastima u Beogradu.

29. Januar 2010.

DONACIJA KOŠARKAŠKOG SAVEZA BUJANOVCU

BUJANOVAC – U ponedeljak, 1. februara, u 14 časova, predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS), Dragan Kapičić, predaće donaciju Košarkaškog saveza Sportskom centru „Mladost“ i košarkaškim klubovima "BSK Junior" i "Elita" iz Bujanovca. 

Uručivanju donacije prisustvovaće i predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, ministar Milan Marković.

29. Januar 2010.

SEDNICA PREDSEDNIŠTVA KOORDINACIONOG TELA U BUJANOVCU

BUJANOVAC – U ponedeljak, 1. februara, sa početkom u 15 časova, u zgradi opštine Bujanovac održaće se sednica predsedništva Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa. Na sednici će biti razmatrani izveštaj o radu Koordinacionog tela u 2009. godini i raspodela sredstava za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa iz budžeta Koordinacionog tela za 2010. godinu. Sednicom će predsedavati predsednik Koordinacionog tela, ministar Milan Marković. Ovo je peta sednica predsedništva Koordinacionog tela od njegove rekonstrukcije u martu 2009. godine.

22. Januar 2010.

22. januar 2010. godine

Britanska ambasada podržava formiranje Nacionalnog saveta Albanaca na jugu Srbije, izjavila je juče prvi sekretar britanske ambasade u Beogradu Keti Kotrel. Kotrel je novinarima u Bujanovcu rekla da britanska ambasada pažljivo prati i podržava proces formiranja Nacionalnih saveta, naročito na jugu Srbije, jer je to način da albanska nacionalna manjina dobije mogućnost da se predstavi sa svim svojim potencijalima.

22. Januar 2010.

U APRILU OBNAVLjANjE PROIZVODNjE U RUDNIKU LECE – POSAO ZA 300 RADNIKA

MEDVEĐA - Na konferenciji za medije održanoj u Medveđi 21. januara, Predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa ministar Milan Marković najavio je otvaranje rudnika Lece u martu, a početak proizvodnje i angažovanje 300 radnika u aprilu ove godine. Ministar Marković naglasio je da je u početku svog mandata u Koordinacionom telu,  kada je u pitanju Medveđa, postavio dva cilja, otvaranje dvojezičkih odeljenja fakulteta i otvaranje rudnika Lece.

22. Januar 2010.

UDžBENICI ZA FAKULTETE U MEDVEĐI

MEDEVEĐA - Predsednik Koordinacionog tela ministar Milan Marković 21. januara posetio je Medveđu i studentima odeljenja Pravnog i Ekonomskog fakulteta niškog Univerziteta u Medveđi uručio udžbenike na albanskom jeziku za drugi semestar. Ministar Marković je sa studentima razgovarao o toku nastave i problemima sa kojima su se suočili u prvom semestru. Marković očekuje da u naredne četiri godine u ovim odeljenjima bude oko 500 studenata.

20. Januar 2010.

Konferencija za novinare predsednika Koordinacionog tela, ministra Milana Markovića i delegacije privrednika u Medveđi

MEDVEĐA – U četvrtak, 21. januara, predsednik Koordinacionog tela, ministar Milan Marković, posetiće opštinu Medveđa sa delegacijom privrednika predvođenom vlasnikom i direktorom koncerna Farmakom MB, Miroslavom Bogićevićem.  U delegaciji će biti i državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Radivoje Milanović, kao i predstavnici fabrike akumulatora Sombor, mlekare Šabac, industrijskog kombinata Guča, livnice Požega, rudnika i topionice Zaječar, PIK 7. juli, Poljoprivrednog kombinata Beograd,  RDS grupe i  RTB Bor.  Cilj posete je dogovor o datumu početka rada rudnika Lece i mogućnosti za nove investicije u opštini Medveđa.

15. Januar 2010.

15.01.2010. god.

Predsednik Skupštine opštine Preševo Skender Destani izjavio je da su odbornici na vanrednoj sednici zatražili osnivanje osnovnog i višeg suda za tri opštine na jugu Srbije. „Odluka vanredne sednice Skupštine opštine je da se zatraži osnivanje ova dva suda za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa sa sedištem u Preševu. Tražimo i osnivanje tužilaštva, čije bi sedište bilo takođe u Preševu“, rekao je Destani.

15. Januar 2010.

15.1.2010. godine

Japan je tokom proteklih dvadesetak godina bio jedan od najvećih i najdiskretnijih donatora na našim prostorima. Samo u poslednjoj deceniji od ove zemlje Srbija je dobila 198,4 miliona evra. Vlada Japana u Republici Srbiji trenutno realizuje nekoliko projekata zaštite životne sredine, uključujući i projekat čišćenja Bujanovca.

14. Januar 2010.

14. januar 2010. godine

VERUJEM VLADI SRBIJE RAZGOVOR: SKENDER DESTANI, PREDSEDNIK SO PREŠEVO

Skender Destani, lekar pedijatar po struci, predsednik lokalnog parlamenta u Preševu i lider Demokratske unije doline, DUD, zajedno sa gradonačelnicima i predsednicima skupština Preševa, Bujanovca i Medveđe, član je Predsedništva Koordinacionog tela. Vlada Srbije formirala je ovu instituciju kako bi ublažila posledice oružanih sukobaizmeđu pobunjenih Albanaca i srpskih snaga bezbednosti 2000. i 2001. godine.

  Следећа страна»