Arhiva vesti
                   
20. Novembar 2009.

STIPENDISTI KOORDINACIONOG TELA U BEOGRADU

Na zajedničkoj fotografiji sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem Semra Hiseni i Milan Jovanović iz Preševa, Suada Latifi i Nikola Milanović iz Bujanovca,Milica Šuković i Aljban Salihu iz Medveđe i još 145 dece, srednjoškolaca sa juga Srbije, stipendista Koordinacionog tela. Na kraju dana punog događaja stipendisti prepuni utisaka, nisu krili uzbuđenje.

18. Novembar 2009.

18.11.2009.god.

Osim povoljnijeg zakupa poslovnog prostora u biznis inkubatoru, privrednici iz Medveđe će uskoro moći da računaju i na stručnu pomoć oko obuke, marketinga i knjigovodstva. Biznis inkubator prostire se na 10.000 kvadratnih metara, a sredstva za njegovu izgradnju, u iznosu od 20 miliona dinara, obezbeđena su iz NIP. Prednost za započinjanje posla imaće nezaposlene osobe i mladi preduzetnici.

16. Novembar 2009.

STIPENDISTI KOORDINACIONOG TELA ZA PREŠEVO, BUJANOVAC I MEDVEĐU U BEOGRADU - 16.11.2009.

BEOGRAD - Sredu, 18. novembar, 152 srednjoškolca iz Preševa, Bujanovca i Medveđe koji su dobili stipendije Koordinacionog tela provešće u Beogradu. Posetiće najznačajnije državne institucije, a na kraju za mnoge od njih prve posete glavnom gradu, predsednik Koordinacionog tela, ministar Milan Marković i ministar prosvete, Žarko Obradović, svečano će im uručiti ugovore o stipendijama. Pre toga stipendiste će primiti predsednik Republike Srbije Boris Tadić, predsednica Narodne skupštine, Slavica Đukić Dejanović i pomoćnica gradonačelnika Beograda, Radmila Hrustanović.

13. Novembar 2009.

„TI I JA SMO MI, A MI SE PONOSIMO ŠTO RADIMO SA TOBOM!“

Šesnaest mladih iz Preševa, Bujanovca i Medveđe iz svih etničkih zajednica (pet Albanaca, šest Srba i pet Roma) trenutno zajedničkim snagama radi na svojoj predstavi „Ti i Ja smo Mi“ koja se bavi temama karakterističnim za period odrastanja. Glumci i autori ove predstave, istovremeno su i glavni likovi u njoj, pa tekst nastaje kombinacijom i dramaturškim oblikovanjem njihovih ličnih pogleda na svet.

12. Novembar 2009.

12.11.2009.god.

Odluka zaštitnika građana o obrazovanju lokalnih kancelarija u Preševu, Bujanovcu i Medveđi objavljena je u „Službenom glasniku“. Lokalne kancelarije se obrazuju radi ostvarivanja efikasnije zaštite i unapređenja ljudskih i manjinskih sloboda i prava građana na tom području.

9. Novembar 2009.

SAOPŠTENjE ZA MEDIJE - POSETA SREDNjOŠKOLACA IZ PREŠEVA, BUJANOVCA I MEDVEĐE ODLOŽENA ZA 18. NOVEMBAR

BORAVAK SREDNjOŠKOLACA, STIPENDISTA KOORDINACIONOG TELA ZA OPŠTINE PREŠEVO, BUJANOVAC I MEDEVEĐA, U BEOGRADU KOJI SMO VAM U PETAK NAJAVILI SAOPŠTENjEM ZA SUTRA 10. NOVEMBAR, ODLOŽEN JE ZA SREDU 18. NOVEMBAR. SATNICA I PROGRAM POSETE BIĆE ISTI. MOLIMO VAS DA UVAŽITE IZVINjENjE ZBOG OVOG ODLAGANjA. O SVIM DETALjIMA POSETE UČENIKA S JUGA SRBIJE BEOGRADU BLAGOVREMENO ĆEMO VAS OBAVESTITI.

6. Novembar 2009.

STIPENDISTI KOORDINACIONOG TELA ZA PREŠEVO, BUJANOVAC I MEDVEĐU U BEOGRADU

BEOGRAD – Utorak, 10. novembar, 152 srednjoškolca iz Preševa, Bujanovca i Medveđe koji su dobili stipendije Koordinacionog tela provešće u Beogradu. Posetiće najznačajnije državne institucije, a na kraju za mnoge od njih prve posete glavnom gradu, predsednik Koordinacionog tela, ministar Milan Marković i ministar prosvete, Žarko Obradović, svečano će im uručiti ugovore o stipendijama. Pre toga stipendiste će primiti predsednik Republike Srbije Boris Tadić, predsednica Narodne skupštine, Slavica Đukić Dejanović i pomoćnica gradonačelnika Beograda, Radmila Hrustanović.

3. Novembar 2009.

SARADNjA KOORDINACIONOG TELA I OMLADINSKOG FORUMA ZA EDUKACIJU ROMA (OFER)

Nevladina organizacija Omladinski forum za edukaciju Roma (Ofer) obradovala je decu iz Bujanovca vrednim poklonom. Ukupno 142 dece iz ranjivih i socijalno ugroženih grupa dobilo je komplet udžbenika, čime im je omogućeno školovanje pod istim uslovima kao i njihovim vršnjacima.

2. Novembar 2009.

31.10.2009.god.

Predsednik opštine Medveđa Slobodan Drašković izjavio je juče da je lokalna samouprava obezbedila lokaciju za izgradnju zatvora. Projektom Vlade Srbije planirano je da zatvor kod Medveđe primi 450 zatvorenika.

30. Oktobar 2009.

30.10.2009.god.

Politički predstavnici Albanaca iz Bujanovca i Preševa predali su inicijativu za formiranje Nacionalnog saveta Ministarstvu za ljudska i manjinska prava. Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi je izjavio da je u toku je procedura formiranja biračkih spiskova.

«Претходна страна   Следећа страна»