Arhiva vesti
                   
15. April 2009.

15.4.2009. god.

Zahvaljujući projektu „Srbija u Srbiji,“ Narodno pozorište iz Beograda, Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada, Jugoslovenska kinoteka, Beogradska filharmonija, ansambl „Kolo“ i Filmski centar Srbije predstaviće se koncertima, pozorišnim, operskim i baletskim predstavama, kao i filmskim projekcijama, od Bujanovca i Medveđe do Sremske Mitrovice.

15. April 2009.

USVOJEN POSLOVNIK KOORDINACIONOG TELA

Nakon potpisivanja Sporazuma o uključivanju albanskih predstavnika,  15. aprila 2009.  u Beogradu  održan je prvi sastanak užeg sastava Koordinacionog tela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa. Predsedavali su ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu, predsednik Koordinacionog tela, Milan Marković i njegov zamenik, predsednik opštine Bujanovac, Šaip Kamberi.

14. April 2009.

14.04.2009. god.

Kroz USAID program koji se sprovodi u opštinama južne Srbije, samo prošle godine podršku u iznosu od 195.000 dolara dobilo je 14 malih preduzeća koja se bave proizvodnjom hrane i uslužnim delatnostima, a u kojima je zaposlen 121 radnik. Reč je o preduzećima iz Preševa i Bujanovca.

10. April 2009.

10.4.2009.god.

Registracija raseljenih lica koja su zainteresovana za povratak na Kosovo i Metohiju biće organizovana u četiri kolektivna centra u Bujanovcu tokom maja, izjavio je poverenik republičkog Komesarijata za izbeglice u Bujanovcu Siniša Kovačević.

4. April 2009.

4. 4. 2009. god.

Ambasador SAD u Beogradu Kameron Manter izjavio je FoNetu da njegova vlada u potpunosti podržava potpisivanje Sporazuma o rekonstrukciji Koordinacionog tela za jug Srbije. - Mi smatramo da je on izraz  dobre volje albanskog stanovništva i Vlade Srbije - istakao je Manter. - Sporazum predstavlja važan korak napred koji će pomoći da stanovnici tog regiona rade u integrisanom telu i da sarađuju.

«Претходна страна