Arhiva vesti
                   
30. Januar 2008.

PODRŠKA ZA HUMANITARNE AKTIVNOSTI

Bujanovac - Među šest malih i srednjih preduzeća koja su nominovana za nagradu Privredne komore Srbije u okviru akcije pospešivanja društveno-korporativne odgovornosti u lokalnoj sredini našlo se i preduzeće Bi voda u Bujanovcu koje posluje u okviru Pamučnog kombinata Jumko u Vranju.

27. Januar 2008.

STIŽU RODE! - Uručena oprema za bolnicu dr Stojkovića

Poznati genetičar planira da sa radom počne za 40 dana LESKOVAC - Za opremanje Specijalne bolnice za veštačku oplodnju i istraživanje matičnih ćelija iz NIP za 2007. godinu izdvojeno je 20 miliona dinara, a prvi deo medicinske opreme koja je stigla iz inostranstva juče je Dragan Đilas uručio dr Miodragu Stojkoviću, poznatom genetičaru rodom iz Leskovca.

26. Januar 2008.

MILOSAVLjEVIĆ: TRI PUTA VIŠE NOVCA ZA AGRAR

Bujanovac - Ministar poljoprivrede Srbije Slobodan Milosavljević najavio je danas da će iz agrarnog budžeta biti izdvojeno tri milijarde dinara za obezbeđivanje povoljnih kamatnih stopa za kredite poljoprivrednicima. On je tokom razgovora sa poljoprivrenim proizvođačima u Bujanovcu kazao da se očekuje da se u 2008. godini iz poslovnih banaka za poljoprivredu usmeri najmanje tri puta više novca nego 2007. godine.

25. Januar 2008.

ODOBREN 631 MILION ZA JABLANIČKI OKRUG

Za projekte u opštinama Jablaničkog okruga za 2008. godinu izdvojen je 631 miliona dinara iz Nacionalnog investicionog plana. Načelnik Jablaničkog okruga Slobodan Kocić kazao je da su odobrena sredstava za više od 30 projekata od kojih se 15 odnose na opštinu Leskovac.

24. Januar 2008.

CENTAR ZA OMLADINCE - PREDUZETNIKE

Američka agencija za pomoć i razvoj (USAID) potpisuje danas sa opštinom Medveđa sporazum o saradnji i podršci realizaciji projekta „Inicijativa za razvoj omladinskog preduzetništva u Medveđi“, saopšteno je iz ove agencije.

22. Januar 2008.

ZA VRANjE IZ NIP-A 235 MILIONA

Iz Nacionalnog investicionog plana u opštini Vranje ove godine finansiraće se 11 projekata sa blizu 235 miliona dinara. Prihvaćena je četvrtina programa koje je kandidovala vranjska samouprava, a odobrena suma desetak je odsto zahtevanog iznosa; traženo je više od tri milijarde dinara. „Nismo dobili koliko smo očekivali, ali možemo biti zadovoljni”, rekao je predsednik vranjske opštine Miroljub Stojčić.

17. Januar 2008.

17. januar 2008 god.

U vezi sa konkursom za radna mesta službenika Koordinacionog tela u opštinama Preševo i Bujanovac, koji je Služba Koordinacionog tela objavila oktobra 2007 god.

17. Januar 2008.

17. januar 2008 god. - Zahvaljujući donaciji kancelarije Svetske banke u Srbiji

Zahvaljujući donaciji kancelarije Svetske banke u Srbiji, Koordinaciono telo je uručilo četiri raunara sledećim nevladinim organizacijama u južnoj Srbiji: dva računara NVO "Neighbours for Peace" (Susedi za mir) u Bujanovcu, jedan računar NVO "Green World" (Zeleni svet) u Preševu i jedan računar NVO "Kulturni centar" u Medveđi.

11. Januar 2008.

11. januar 2008 god.

11. januara 2008 god, je svečano pušten u rad vodovodni sistem u MZ Trejak u opštini Bujanovac. Na svečanom otvaranju ovog projekta su prisustvovali g-din Rasim Ljajić, ministar za rad i socijalna pitanja i predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medvedju, kao i dr Nenad Popović, zamenik predsednika Koordinaciong tela, g-din Nenad Djurdjević, direktor Službe Koordinacionog tela, g-din Sima Gazikalović, rukovodilac Tima za implementaciju projekata Koordinacionog tela u Bujanovcu i g-din Branko Delibašić, rukovodilac Tima za implementaciju projekata Koordinacionog tela u Preševu. Pored njih, na otvaranju su prisustvovali i mnogobrojni meštani i žitelji sela Trejak, dok se njihov zvanični predstavnik, G-din Nikodije Stefanović, u ime svih stanovika ove mesne zajednice najtoplije zahvalio ministru Ljajiću i visokim zvaničnicima Koordinacionog tela, rekavši da je 11. januar veoma važan i značajan dan za MZ Trejak.

9. Januar 2008.

DO KRAJA GODINE ZAVRŠETAK BAZE CEPOTIN

Izgradnja vojne baze Cepotin kod Bujanovca jedan je od projekata Ministarstva odbrane Srbije za 2008. godinu, za čiju realizaciju se očekuje novac iz Nacionalnog investicionog plana (NIP). Završetkom tog objekta, do kraja ove godine, stvoriće se mnogo bolji uslovi za smeštaj pripadnika vojske angažovanih u Kopnenoj zoni bezbednosti na administrativnoj liniji s Kosovom i Metohijom. Izgradnja baze Cepotin, koja je oko pet kilometara udaljena od Bujanovca, pre više od dve godine je obustavljena zbog nedostatka para.

  Следећа страна»