Arkiva e lajmeve
                   

ZBUKURIMETE E FUNDËVITIT NË QENDËR NGA REZERVAT E BUXHETIT

12. dhjetor 2018.

Bujanoc - Këshilli komunal  vendosi në seancën e tij të ndajë 400,000 dinarë për blerjen e ndriçimit të Vitit të Ri. Fondet për "zbukurimin e qendrës", siç u tha në seancë, do të ndahen nga rezerva aktuale buxhetore.

Vitet e fundit, vetëqeverisja lokale  dekorimin e sheshit të qytetit e ka paguar  si  shërbim,  me crast disa kompani të caktuar kanë vendusur ndicimin e tyre , shpjegoi kryeshefi i  financave, Boban Pavloviç.

Shpjegimin se pse qeveria komunale mori vendim për të blerë praktikisht "në minutë deri në 12" e dha nënkryetari i komunës Stojanča Arsić.

"Beogradi ka paguar 2 milionë euro për ndriçimin e Vitit të Ri, në Novi Sad ato ende nuk e dinë se sa do t'i kushtojë po asht ka edhe qytete të tjera  të mëdha. Nuk bënë  që Bujanoci të lihet  pa asgjë, "tha Arsic.

 

Agron Avdiu, kyeshef për  Prokurimit publik dhe anëtar i komisionit , thotë se ka mjaft kohë për të kryer procedurën e prokurimit publik.

"Meqenëse kjo është një porosi, ne do të thërrasim së paku tre ofertues të mundshëm dhe e gjithë procedura nuk duhet të zgjasë më shumë se një javë", tha Avdiu.

 

Burimi: Bujanovacke dhe Trupi koordinues