Arkiva e lajmeve
                   

VETUARAT I KONTROLLOJNË EDHE INTERCEPTUESIT

22. gusht 2014.

Për një muaj e gjysë në rrugën prej Vlladiçki Hanit deri të kufiri i Preshevës kanë ndodhur 20 fatkeqsi komunikacioni kurse policia i ka zbuluar 620 gabime. Për atë është rritur kontrollimi i komunikacionit të rregullt, kurse veturat në qarkullim i kontrollojnë edhe interceptuesit.

Mbajn rend në rrugët parandalojnë dhe denojnë çdo kendë që i then rregullat e komunikacionit. Policia në interceptues me vetuara special me teknologjinë më modern inçizojnë dhe përcjellin veturat në rrugë kur i thejnë rregullat.

 “Për atë i jepet mesazh i qartë ku mundë të shihet mbrapa veturës që shoferi të ndalë makinën në vend të sigurtë”, thotë Tomisllav Spasiq, kryeshef i policis të komunikacionit në Vranjë.

Tejkalimi i shpejtsisë, vozitja e dhunëshme, tejkalimi në vij të plotë, janë raste më të shpeshta të cilët i evidentojnë interceptuesit. Në rrugën magjistrale në Bujanoc shoferët nga pakujdesia ka bërë tejkalim në vijë të plotë.

 “Vetëm tash kamë vozitur kështu, përndryshe vozis normal”, ka thënë një vozits.

Për një muaj e gjysë policia në Vranjë ka zbuluar në rrugë 620 vepra të gabueshme.

 “Kemi zbuluar në 38 raste gabimet më të mëdha, ato janë vozitje e dhunëshme të cilët e ngacmojnë një numër të shoferëve në rrethin tonë. Ato nënkuptohen tejkalim në vij të plotë tre ose më shumë vetura”, thotë Tomisllav Spasiq kryeshef i policisë së Komunikacinot në Vranjë.

Në rrugë prej Vlladiçki Hanit deri te kufiri i Preshevës nga 1 korriki kanë ndodhur 20 fatkeqsi komunikacionit. Në ato fatkeqsi kanë humbur jetën katër persona, kurse 21 janë lënduar. Rritja e kontrollit do të vazhdoj deri në fund të shtaotrit.

Burimi:RTS dhe Trupi koordinuesDescription: 1