Arkiva e lajmeve
                   

VAKSINIMI I VETERINARIES SË QENËVE DERI NË FUND TË VITI

13. dhjetor 2018.

Bujanovc – Në  stacioni e Veterinaris në Bujanoc prej të hënës ka filluar vaksinimi vjetor I pronareve të qenëve dhe macave kunder çmendurive.

 “Sipas evidences të Stacionit të veterinaries, në komunën e Bujanocit dh Preshevës çdo vit vaksinohen rreth 2.500 qenë të pronarëve. Pronarët janë të përgjegjshëm dhe me këtë nuk kemi probleme” ka theksuar drejtori i këtij stacioni Miodrag Milkovi[ për Bujanovaçken.

Vaksinimi me dehelmintisation (pastrami i parazitëve) kushton 700 dinarë, si dhe është e mundur etiketimi ( vendosja e çipit). 

Vaksinimi vjetor do të kryhej deri në fund të shkurtit në dy komunat e përmendura, Bujanocalit kafshët e tyre (qent dhe macat) do të mund ti vaksinojnë deri në fund të këtij viti.

Burimi: Bujanovaçke dhe Trupi koordinues