Arkiva e lajmeve
                   

TRAJNIMI PËR TË GAZETARËT E RINJ DHE GAZETARET NË BRUKSEL (AFATI: 15.07.2019)

15. prill 2019.

Komisioni Evropian ka hapur një konkurs për gazetarët dhe gazetaret e reka të cilët raportojnë për bashkëpunim rajonal në kuadër të Youth4Regions. (https://ec.europa.eu/regional_policy/en/policy/communication/youth4regions )

Konkursi është i hapur për të rinjtë e moshës 18 deri 30 vjet, me deri në dy vjet përvojë në media dhe studentë / aktivistët gazetarisë nga të gjitha shtetet anëtare të BE dhe vendeve fqinje vende, përfshirë edhe Serbinë.

"Kjo është një mundësi unike për gazetarë të rinj për të fituar përvojë dhe të mësojnë më shumë për politikat e BE-së, veçanërisht politikës së kohezionit. Kjo është një nga aktivitetet më të dukshme të BE-së, të kryera në nivelin e qytetarëve më të afërt. Unë shpresoj se ky program trajnimi do të frymëzojë gazetarët e rinj për të shkruar në lidhje me projektet e financuara nga Bashkimi Europian dhe se si ato ndikojnë në përmirësimin e jetën e përditshme të qytetarëve në terren", tha Korina Kretu, Komesarja Europiane për Politikat Rajonale.

Konkursi është i hapur deri më 15 korrik, një njoftim është bërë duke plotësuar formularin në internet (https://youth4regions.win/). Në kuadër të aplikimit, është e nevojshme për të shkruar një artikull prej 400 deri në 1000 fjalë ose të krijojnë një histori video për 2 deri në 3 minuta e efekteve të disa projekteve Fondit Europian Rajonal për Zhvillim

(https://ec.europa.eu/regional_policy/en/atlas/ programet /? 1 = Kërko & keywords = & countryCode = ALL & regionId = ALL & themeId = ALL & programType = ALL & objectiveId = ALL & periodId = 3) (që do të thotë ndër-rajonal dhe CBC) (https://ec.europa.eu/regional_policy/EN/atlas/programmes/2014 -2020 / europe / 2014tc16i5cb001) ose Fondi i Kohezionit. (Https://ec.europa.eu/regional_policy/en/funding/cohesion-fund/).

Komisioni do të zgjedhin 33 më të mira kandidatëve / aktivistët (një pjesëmarrës / cu nga njëri nga pesë vendet e Bashkimit dhe në vendet fqinje). Ata do të jenë në Bruksel për të marrë pjesë në aktivitetet me rastin e Javës së Rajoneve (https://europa.eu/regions-and-cities/) nga 6 deri në 11 tetor, ku do të trajnohen për të raportuar mbi temat rajonale, vizitojnë institucionet evropiane dhe të raportojë ngjarjet shoqëruese. Kostoja e udhëtimit dhe akomodimit hiqet nga Komisioni Evropian.

Burimi: Europa.rs dhe Trupi Koordinues