Arkiva e lajmeve
                   

TË VEGJËLIT NË NISH KANË ORGANIZUAR AKSIONIN HUMANITAR PËR MOSHATARËT E TYRË NGA MEDVEGJA

25. nëntor 2019.

Nish, Medvegjë- Parlamenti Studentor, së bashku me Ekipin e Moshatarëve, kanë filluar një aksion humanitar për fëmijët që jetojnë në kushte jashtëzakonisht të vështira në territorin e komunës së Medvegjës.

Në aksion morën pjesë një numër i madh i nxënësve të shkollës fillore "Heronjët e Bubanjës" në koordinim me edukatoren Dragan Stevanovi` dhe psikologen Maja Rudiq.

"Fëmijët kanë mbledhur ndihmë për bashkëmoshatarët e tyre në formën e veshjeve, këpucëve, produkteve higjienike, pajisjeve shkollore, lodrave dhe ëmbëlsirave. Ata i dhanë ndihmë Dioqezës së Nishit, dhe me atë rast, Ipeshkvi i Nishit të Arsenijës organizoi një pritje për nxënësit e shkollës dhe drejtoreshën tonë Verica Radenkoviq", tha Dragana Stevanoviq.

Peshkopi Arsenije falënderoi fëmijët për punën e palodhur, përkushtimin dhe dashurinë që ata treguan për bashkëmoshatarët e tyre që kishin nevojë për ndihmë, duke jetuar në kushte që janë të paimagjinueshme për shekullin 21.

Ai i udhëzoi ata që të jenë para së gjithash njerëz të mirë dhe të edukojnë veten sepse dija është fuqi.

Nxënësit ishin të prekur dhe shprehën dëshirën e tyre që të vazhdojnë të organizojnë disa aktivitete të tjera që të paktën do t'i bënin të lumtur miqtë e tyre nga Medvegja.

Burimi: Jugmedia dhe Trupi Koordinues