Arkiva e lajmeve
                   

“SVETI SAVA” NË GARË PËR KËNGËN E FRANKOFONIT – NATALIA NË GJYSMËFINALE

28. shkurt 2020.

Bujanoc - Në garën për këngën e Frankofonit 2020, një përfaqësues nga Shkolla e Mesme e Bujanocit "Sveti Sava", Natalija Nikoliq nxënëse e vitit të dytë fitoi gjysmëfinalen e kësaj shfaqje të talenteve muzikore.

Natalia do të performojë në Sallën Simfonike të Nishit të shtunën (29 Shkurt) me këngën "Et si tu n'existais pas" (Joe Dassin).

Për shfaqje e kanë përgaditur dhe e kanë përcjellur gjatë realizimit të saj Olivera Filipoviq profesoresh e frëngjishtes dhe profesori i muzikës Nemanja Brankoviq.

"Edhe vitin e kaluar, një nxënës nga shkolla jonë arriti në gjysmëfinale. Të shtunën, Natalia do të ketë një konkurencë të fortë, pasi ka gjithsej 14 talenta nga e gjithë Serbia, dhe sa konkurrenca ilustrohet seriozisht nga fakti që ajo është duke kënduar pa një matricë dhe interpretuesit shoqërohen nga një orkestër e madhe simfonike ”, tha profesoresha Filipoviq.

Shfaqjet vlerësohen nga një juri ekspertësh, një anëtar nga orkestra simfonike vlerëson këndimin, dhe ndërsa garuesit këndojnë në frëngjisht, një tjetër anëtar i jurisë është përgjegjës për shqiptimin.

Gara e Këngës Frankofone është organizuar nga Instituti Francez dhe Qendra Kulturore Studentore e Nishit që nga viti 2004, dhe këngëtarët amatorë nga 13 deri në 28 vjeç kanë të drejtë të marrin pjesë.

Burimi: Bujanovaçke dhe Trupi Koordinues