Arkiva e lajmeve
                   

STANKOVIQI: LABIDARI NË PRESHEV NË PROCEDUR LIGJORE

5. dhjetor 2012.

Burimi: Plitika / Bujanoc – Kryetari i trupit Koordinues për Sërbin jugore Zoran Stankoviqi ka deklaruar dje në Bujanoc që vendimi për përmendorën e Ushtris Çlirimtare për Preshev, Bujanoc dhe Medvegj do të komunikohet kur të vije dhe se procedura është në procedur ligjore, sepse kundër përgjegjsve janë ngritur akuza penale.

“Gjendja me labidarin po hec rrugës vet ligjore në organet shtetrore në procedur të rregullt, kurse kur të bihet vendimi do të komunikohe. Edhe në pjesë tjera të Sërbis janë ngritur lapidar me amblema të ndryshme” it ha Stankoviqi gazetarve.
 
Gazetarët Serb e pyetën Stankoviqin për Lapidarin në Preshevë, pjestarve të vrarë  të UÇPMB-së, deri sa gazetarët shqiptar e pyetën për lapidarian në mes fshatrave Lluçan dhe Dorbosin në komunë të Bujanocit ku ka filluar ndërtimi ku “ poi  shqetson banorët shqiptar”. Ata kanë cekur se aj lapidary “po i shqetson banorët shqiptar”, sepse dyshohet se i kushtohet pjestarve të rënë të forcave serbe të sigurisë të cilët janë vrarë gjatë luftimeve me UÇPMB-në.

“Edhe njëri edhe tjetri lapidari janë në procedur ligjore edhe për gjitha do  lajmroheni” theksoj Stankoviqi.