Arkiva e lajmeve
                   

STANKOVIQ: SHËRIMI NË MJEDISET TJERA NËN KUSHTET TË CILAT I PËRCAKTOJNË LIGJET E SERBISË

4. gusht 2020.

Kryetari i Trupit Koordinues për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë Zoran Stankoviq ka thënë për "Politika" se ai nuk ka asgjë që shqiptarët të trajtohen në zona të tjera nga stafi mjekësor që ata besojnë, në kushtet e përcaktuara me ligjet e vendit tonë. Stankoviç deklaroi se nëse të afërmit dhe drejtuesit individual të shqiptarëve vendas mund të trajtohen në institucionet më të larta shëndetësore në Beograd, Novi Sad ose Nish  pse nuk duhet të bëjnë të njëjtën gjë qytetarët e këtyre tre komunave në Kosovë dhe Metohi.

"Unë nuk mund të komentoj deklaratat dhe shkrimet e disa liderëve shqiptarë për mosbesimin që shqiptarët trajtohen në spitalet në Republikën e Serbisë ku nuk ka mjekë të kombësisë së tyre, sepse kjo do të nënkuptojë pranimin e tyre si bashkëbisedues të rëndësishëm dhe përgjegjës". Ekzistojnë dallime të mëdha midis tyre dhe mua sepse unë nuk i shikoj njerëzit sipas përkatësisë kombëtare, fetare ose politike, por nga rezultatet e punës dhe veprimtarisë së tyre intelektuale, profesionale, humane dhe edukative”tha Stankoviq.

Burimi: Trupi Koordinues dhe Politika