Arkiva e lajmeve
                   

STANKOVIQ NË NJË DEKLARATË PËR "POLITIKA" THA SE NE RESPEKTOJMË KUSHTETUTËN, LIGJET, KONVENTAT DHE TË GJITHA DOKUMENTET QË LIDHEN ME TË DREJTAT E PAKICËS SHQIPTARE

31. korrik 2018.

Beograd - Zoran Stankoviq, kryetar i Trupit Koordinues i Qeverisë së Serbisë për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, ka thënë në një deklaratë për të përditshmen "Politika" se është detyrimi ynë se të gjitha ato që shteti i ka nënshkruar para bashkësisë ndërkombëtare ose i përket vendosjes së paqes dhe stabilitetit në këto tre komuna.

"Sigurisht, para së gjithash, çka i parasheh Kushtetuta, ligjet dhe konventat për të drejtat e minoriteteve ne jemi të obliguar t`i respektojnë dhe këtë e bëjmë në punën e përditshme. Ata që keqinterpretojnë dokumentet e nënshkruara i rekomandoj që edhe njëherë t`i lexojnë", tha Stankoviq për gazetën “Politika".

Stankoviq thekson se çdo manipulim politik ka për qëllim ta shqetësoj popullatën dhe të rrënoj besimin i cili pas shumë përpjekje dhe me punë është ndërtuar për vite me rradhë.

 "Megjithatë, këto përpjekje e individëve nuk japin rezultate, para së gjithash, në sajë të të kuptuarit të popullatës lokale", tha Stankoviq.

Teksti i plotë është i qasur në këtë link:

http://www.politika.rs/sr/clanak/408305/Srbija-nije-potpisala-Konculjski-sporazum

Burimi: Politika dhe Trupi Koordinues