Arkiva e lajmeve
                   

STANKOVIC :PRESHEVA BUJANOCI DHE MEDVEGJA KANE QENE JANE DHE DO TE MBESIN VENDE INTEGRALE TE SERBISE.

2. korrik 2019.

Bujanoci– Do te jete per te pershendetur nese kuvendi ne Prishtine do te zbatoj ndihmen e paralajmruar e cila do te jete ne te mire te qytetareve te Presheves Bujanocit dhe Medvegjes, te cilet jane kane qene dhe do te jene pjese integrale e Serbise ,ndersa ata ,te cilet nuk kane qfar te bejne le te flasin per shkeputjen dhe bashkimin e ndonje territori,duke perfshire edhe Kosoven dhe Metohine  “,theksoi ne Bujanoc kryetari I trupit Koordinues per Presheve Bujanoc dhe Medvegje Zoran Stankovic.

Per Stankoviqin I cili qendronte ne Bujanoc perderisa ne Prishtine u bajt seance per institucione te perkohshme kushtuar   „situates momentale ne Presheve Bujanoc dhe Medvegje dhe problemet e Shqiptareve “, sic eshte formuluar nje pike per rendin e dites ,do te jete per mirenjohje edhe nese arrihet nje marreveshje per komunikim me te mire te qytetareve te Prishtines ,Bujanocit Presheves dhe Medvegjes“.

„Ne Bujanoc jam per te zgjidhur probllemin ne lidhje me ndertimin e nje implanti per trajtimin e ujrave te zeza si dhe sigurimin e teksteve shkollore per mesimdhenie ne gjuhen shqipe“, kho ishte ajo qe e para ia kumtoi gazetareve te mbledhur kryetari I trupit Koordinues.

Sic theksoi ai ,ne mbledhjen me kryetarin e komunes Shaip Kamberi biseduan pikerisht per keto tema vendimtare te cilat brengosin qytetaret e komunes “.

„Biseduam per punesime,regjistrimin e studentave ne fakultetin ekonomik ne Bujanoc,si dhe per prbleme tjera te perditshme te ilat mundohemi ti zgjidhimse bashku me vetqeverijen lokale“, theksoi Stankoviq.

Duke biseduar  per fabriken per trajtimin e ujrave te zeza ,te cilat nder te tjera iu dha fund edhe nje problemi shumevjeqar te banuesve te lagjes se re te banjes se Bujanocit ,ku shpesh kane qene te ekspozuar per infeksione te shumta te cilat jane shfaqur, Stankoviqi theksoi se eshte „ne fazen e kryerjes“.

„Dizajni konceptual eshte pergaditur per Presheve dhe Bujanoc.Presim te sigurojme 7 milion euro per realizim“, tha ai .

Burimi: Bujanovaçke dhe Trupi Koordinues