Arkiva e lajmeve
                   

SKRININGOMI NË RRETHIN E JABLLANICËS KA ZBULUAR 230 TUMORE NË GJI

23. mars 2015.

Leskoc – Gjatë skriningut të gjirit janë zbuluar 230 tumore në gji në fazën e hershme tek gratë nga territori i gjashtë komunave të rrethit të Jabllanicës.

„Kjo do të thotë se janë shpëtuar po aq jeta”, ka thënë Vanja Iliq nga Enti për Shëndet Publik në Leskoc.

Përgjigja e grave në kontrollimin mamografik është më e mirë në komunat Bojnik, Vllasotincë dhe Leban, ku të gjitha gratë kanë kryer këtë kontrollim të besueshëm të shëndetit të tyre.

Burimi: Jugmedia dhe Trupi Koordinues