Arkiva e lajmeve
                   

“SIMPO” SHËNON PËRVJETRIN

10. dhjetor 2012.

Burim: Politika / Vraj- Kompanija “Simpo” dje e ka shënuar 49 vjetorin e punës, misafir ka qenë kryetari i Sërbis Tomislav Nikoliqi, i cili ka thënë se shteti do ti ndihmoj ta kaloj krizën e tanishme, sepse siç tha, këto firma e qojnë Sërbijën te para. Nikoliqi i cili dje i ka vizituar “Simpot” fabrikat në Preshev, Bujanoc dhe Vranj, ndihma e shtetit do të jetë e nevojshme parasëgjithash për kuptimin strategjik të kompanisë për zhvillimin e Sërbis jugore në përgjithi ekonomin vendore.

“Sot është “Simpo” në krizë, apo kush nuk është?  Nuk është ajo kriz për juve, ju punoni shumë mire. “Simpos” shteti mundet, duhet dhe do të dojë të i ndihmoj. Nuk është “Simpo” agjenci PR, sepse prej saj dalin prodhimet e përfunduara dhe nuk kërkon “Simpo” para për dhurat sikur që shumë tjerë në Sërbi janë mësuar”, ka thënë Nikoliq.

Ai shtoi se komapnis i duhen garancit e nevojshme për ty kthyer parat e huazuara, dhe nëse i merr ato garanci, mundet me çmim të ultë të merr hua. “ Për atë në emer tim dhe shpresoj në emer të Qeveris së Sërbis, nëse dëshirojn të më ndëgjojn, ju premtoj se “Simpo” duhet të ekzistoj dhe të përparoj, se deri sat të përparoj ka kush e tërheq Sërbijën te para” ka thënë Nikoliqi.   

Duke theksuar se përpjekjet e kryetarit të “Simpos” Dragan Tomiqit, i cili është 45 vitë në këtë funksion, Nikoliqi tha se shumë e kanë kritikuar kohën në të cilën ka ekzistur prona shoqrore dhe drejtori i ndërmarjes dhe pronës shoqrore edhe pse shumica prej tyre janë brengosur sikur që është prone e tyre. Për dallim nga kta drejtor, privatizimi, sipas fjalve të Nikolliqit, në krye të shumë ndërrmarjeve janë vendosur njerzit që pronat e blera i kanë shkatrruar. 

“Simpo” është e juaja, ju dhe prindrit e juaj e keni bërë, në atë do të punojn edhe fëmit tuaj, gjithçka mundet të ndryshoj por “Simpo” duhet të mbijetoj”, ka thëne Nikoliq.