Arkiva e lajmeve
                   

SHTETI SUBVENCIONON BLERJEN E AUTOMJETEVE EURO 6

30. janar 2023.

Bujanoc – Beograd – Qeveria e Republikës së Serbisë miratoi "Programin për mbrojtjen e ajrit", i cili përfshin masa për çregjistrimin e një numri të caktuar makinash me standarde të vjetruara Euro 1, 2 dhe 3. Ata që kanë këto makina dhe i riciklojnë ato do të fitojnë mundësinë për një subvencion për të blerë makina që plotësojnë standardet Euro 6 të emetimeve.

 Në “Programin për Mbrojtjen e Ajrit”, stimujt për blerjen e mjeteve “më të pastra” mjedisore do të jenë 2100 euro për blerjen e një makine pasagjerësh, 2500 euro për blerjen e makinave të lehta dhe 2900 euro për blerjen e autobusit.

Këtë procedurë do ta zbatojë Agjencia për Siguri në Trafik, ndërsa mjetet do të sigurohen nga Ministria e Ndërtimit, Transportit dhe Infrastrukturës.

Zbatimi i këtij programi pritet në fillim të vitit 2024 dhe pritet të zbatohet pas disa vitesh.

Burimi: Bujanovaçke, Shërbimi i Trupit Koordinues