Arkiva e lajmeve
                   

SHTËPIA E SHËNDETIT PËR DOZËN E TRETË NË BUJANOC

26. gusht 2021.

Bujanoc - Beograd - Imunizimi me dozën e tretë të vaksinës filloi para disa ditësh në Bujanoc, si dhe në të gjithë Serbinë, dhe përgjigja e qytetarëve është e kënaqshme ”, tha Afërdita Mustafi, koordinatore për vaksinimin në Shtëpinë e shëndetit.

Sipas saj, ri-aplikimi nuk është i nevojshëm, por qytetarët që kanë marrë dozën e dytë 6 muaj më parë marrin një SMS përmes portalit E-administrata.

"Ne kemi të gjitha llojet e vaksinave, por për Fajzer kërkohet paraqitja e terminit, ndërsa për Sputnik V Rus regjistrimi bëhet përmes portalit, ndërsa Sinofarm kinez dhe Astra-zeneka janë në dispozicion të menjëhershëm, pa termin," shpjegon Dr. Mustafi.

Ajo shton se mbrojtja më e mirë kundër virusit është imunizimi.

"Nëse të gjithë vaksinohemi, nuk do të ketë një rritje të numrit të pacientëve të rinj që kemi hasur ditët e fundit. "Kryesisht vakcinohen njerëzit mbi 30 apo 45 vjeç  dhe ndërgjegjësimi i të rinjve për rëndësinë e imunizimit duhet të rritet," thotë ajo.

Burimi:Bujanovacke dhe Trupi koordinues