Arkiva e lajmeve
                   

SHTËPIA E SHËNDETIT NË BUJANOC: KOMPLIKOHET SITUATA ME SHFAQJEN E KORONËS

3. korrik 2020.

Bujanoc - Një polic nga fshati Spançevc, i cili është paraqitur në Shërbimin e Urgjencës së Bujanocit më 1 korrik në një gjendje shumë të rëndë, u transferua në Qendrën Klinike Nish për shkak të një dyshimi serioz se ishte i infektuar me virusin korona.

Përveç këtij pacienti, Shërbimi i Urgjencës pati një rast tjetër me simptoma të kovid-19 gjatë natës, dhe është një grua e moshuar, gjithashtu nga zona e Klenikës, e cila u transportua në spitalin e Vrajës.

Një burim nga Qendra Shëndetësore e Bujanoc thotë se "çdo ditë një numër i madh i njerëzve me simptoma të virusit të koronës vijnë në klinikën Kovid dhe Shërbimin e Urgjencës".

"Zona e Klenikës është veçanërisht e rrezikuar. Unë e di me siguri se në javën e kaluar, katër persona nga kjo pjesë e komunës së Bujanocit përfunduan në një respirator në Qendrën Klinike të Nishit", thotë bashkëbiseduesi nga Shërbimi i Urgjencës.

Ai thekson se Qendrës Shëndetësore nuk i mungon personeli mjekësor dhe pajisjet mbrojtëse, por që procedurat e testimit, dhe veçanërisht izolimi, të cilat janë nën juridiksionin e Shërbimit Epidemiologjik të Institutit të Shëndetit Publik në Vrajë, e bëjnë luftën tashmë të vështirë kundër epidemisë shumë më të vështirë.

"Anëtarët e familjes të një pacienti që është pozitiv nuk testohen, nuk urdhërohen të izolohen. Në përgjithësi, kryhen teste serologjike ose teste të shpejta, siç quhen, të cilat janë plotësisht të pasigurt. , kështu që ne mostrojmë një numër shumë të vogël njerëzish, "thotë ai.

Sipas të dhënave më të fundit zyrtare, 28 raste të kovid-19 janë regjistruar në Bujanoc që nga fillimi i epidemisë, tre prej tyre vdiqën.

Tre ditë më parë, Qendra Shëndetësore konfirmoi se edhe tre persona të tjerë ishin të infektuar me virusin korona.

Burimi: Bujanovaçke dhe Trupi Koordinues