Arkiva e lajmeve
                   

SHKOLLA UNIKE E MIQESISE PER TE PESTEN HERE ORGANIZON SEMINARE MULTIETNIK

11. korrik 2011.

Tara – Shkolla e miqësisë, e cila organizohet nga organizata humanitare „Sërbia jonë“, ka filluar me seminarin multietnik  të cilin e ndjekin fëmijët nga tetë kombësi të ndryshme nga teritori i Sërbisë: shqiptare nga Tupalla e Medvegjës, hungareze nga Kanjizha, rumune nga Nikollinca, sllovake nga Baçka Petrovci, ruse nga Krstura Ruse, bullgare nga Dimitrovgradi dhe boshnjake nga Brodareva.

Temat e seminarit janë toleranca dhe dallimet kulturore, dhe qëllimi është promovimi i multikulturalizmit, përparimi i mirëkuptimit të dallimeve në mes njerëzve, dhe kontributi i ndërtimit dhe zhvillimit të  shoqërisë demokratike moderne.

“ Këtë pjesë të programit e realizojmë nga viti 2006, nën kulmin e Qeverisë së KA të Vojvodinës, ndërsa e udhëheq një ekip i psikologëve  mbikqyrësi i të cilit ekip është Dr. Zharko Trebjeshanin. Gjatë shtatë ditëve në Tarë  nxënësit do të marrin pjesë në puntori kreative dhe edukuese”, thot drejtoresha e Shkollës së miqësisë Gordana Gavrilloviq.

Pjesëmarrësit do ta mbajnë në mend  këtë seminarë nga lojrat argëtuese dhe maskenballi në të cilin zgjidhet frizura më e bukur, por do të mbahet në mend edhe përshkak të shoqërimit të tyre dhe nga shqëritë e fituara.