Arkiva e lajmeve
                   

SHKOLLA KLINIKE MERRË TOPA, GOLA DHE KOSHA NGA MINISTRIA

22. dhjetor 2021.

Bujanoc - Beograd - Ministria e Rinisë dhe Sportit dhuroi topa, gola dhe rrathë basketbolli për shkollën fillore Bora Stankoviq në fshatin Klenikë.

Gjatë qëndrimit të fundit të ministrit së Rinisë dhe Sportit Vanja Udovicic në Bujanoc, një nga qëllimet e vizitës, siç theksoi ministri, është krijimi i kushteve më të mira për nxënësit në palestra.

Drejtori i shkollës, Sladjan Cvetanoviq, falënderon ministrin dhe thekson rëndësinë e donacionit për të gjithë banorët e rajonit të Klenički.

“Çdo stimulim është i mirëpritur për të përmirësuar jetën e të rinjve në këtë zonë”. Ky donacion i ministrisë është i një rëndësie të madhe jo vetëm për nxënësit, por për të gjithë ne që jetojmë këtu”, tha drejtori Cvetanoviq.

Ai shtoi se pajisjet do të vendosen në terrenet sportive të shkollës amtare në fshatin Klenikë, e cila nuk ka palestër, ndërsa topat do të shpërndahen në repartet rajonale në Klinoc, Trejak, Spançevc, Jabllanicë dhe Sejac.

Shkolla fillore “Bora Stankoviq” është themeluar para më shumë se 100 vitesh, ka pesë paralele regjionale dhe aktualisht vijojnë mësimin 160 nxënës në 15 paralele.

Burimi: Bujanovacke, Trupi Koordinues