Arkiva e lajmeve
                   

SHKOLA E MESME PROFESIONALE “SVETI SAVA” FITON EDHE NJË DREJTIM

18. qershor 2018.

Bujanoc - Ministria e arsimit i ka lejuar shkolles së mesme të Bujanocit “Sveti Sava” hapjen edhe  të një drejtimi, ashtu që viti i ardhshëm shkollor në këtë shkolles në vend të 120 nxënësve do të ket vend  për 150 nxënës në vitin të pare.

Biserka Joviq, drejtoresha e shkolles tregoi se ministria ka lejuar drejtimin e Ekonomisë teknike, i cili ka egzistuar më herët.

“Ministria ka paraqitur konkursin shtesë për regjistrim në shkollat e mesme, me crast kemi mare pëlqimin e rihapjes të drejtimit të ekonomisë teknike. Kjo do të thotë se do të fitojmë edhe një paralele”, tha drejtoresha Joviq.

Ajo shtoi se ky lajmë është posaqërisht i rëndësishëm para nënshtrimit të matures së vogël, që gjimnazistët e ardhshëm që i nënshtrohën provimit tri ditë e para të kësaj jave.

Për pos drejtimit të ri, nxënësit mund të përcaktohen edhe për ndonjërin nga katër drejtimet e mbetura me nga 30 vende që përfshijnë drejtimin administrator për financa, drejtimi për motra medicinale/edukatore, drejtimi për teknik të maqinerisë të automjetëve motorike dhe drejtimi për kuzhinjer, kamarier dhe pasticeri, që është i shkolles së tret.

Ndërsa në shkollën tjetër në Bujanoc “Sezai Suroi” ku mësimet zhvillohen në gjuhën shqipe ka vend për 210 nxënës të vitit të pare.

Ministria e arsimit kësaj shkolles ja lejoi drejtimin e gjimnazit të përgjithshëm si dhe drejtimet e ekonomisë, medicinale, teknike dhe elektroteknike, për deri sa miratimi për hapjen e  shkalles së tretë për drejtimin elektrik ende pritet.

Sipas statistikave të Departamentit të arsimit në komunë të Bujanocit për vitin shkollor 2017/18 në gjuhën sërbe kanë vijojnë 2.073 fillorist dhe gjimnazist, ndërsa në shqip 2.759

Burimi: Bujanovacke dhe Trupi koordinues