Arkiva e lajmeve
                   

SHKA “SOKO”: ÇEKIA NË MES TË UKRAHINËS

21. tetor 2016.

Bujanoc – Ka qenë e paralajmruar se në fund të nëntorit do të qëndrojnë në Ukrainë, njëzet anëtarë të SHKA “Soko” nga Bujanocit, 2 nëntor të këtij vit do të udhëtojnë për në Çeki.

„Kemi marrë ofertën e favorshme nga Praga për pjesëmarrje në Festivalin Internacional të Folklorit. Në kuadër të turnet gjashtë ditor, përveç Pragës do të vizitojmë edhe Karllove Vari, ndërsa pastaj Bratisllavën në Slloveni., pas së cilës do të udhëtojmë në Austri në mënyrë që performojmë edhe në Vjenë”, ka thënë Nenad Mitiq, kryetari i SHKA “Soko”, e themeluar më vitin 2013.

Folkloristët e “Sokolit” para dy muajve kanë qenë mysafir në qytetin rumun Pjatra Njemc, ku kanë prezentuar vendin tonë në Festivalin e 19 të Folklorit “Ceahlaul”.
 

Burimi: Bujanovaçke dhe Trupi Koordinues