Arkiva e lajmeve
                   

SHFRYTËZO VERËN PËR ARRITJEN E PËRVOJAVE NË SERBI!

5. qershor 2019.

Studiuesit e Rinj të Serbisë - Shërbimi Vullnetar i Serbisë, të hënën, më 3 qershor, ka filluar aplikimin për kampet ndërkombëtare vullnetare në Serbi.

Të gjitha përshkrimet e kampeve në Serbi mund të shikoni në http://kampovi.mis.org.rs/. Metodat dhe kushtet e aplikimit mund t`i lexoni këtu http://kampovi.mis.org.rs/gde-i-kako-se-prijaviti/.

Pse të zgjedhni për t`i kaluar 10 ditë deri në 2 javë në Serbi? Këtu janë disa arsye të shkëlqyera:

Mënyra më e mirë për t'u njohur me vendin tuaj - nikoqirë janë vendasët lokal , të kënaqur se po i vjen një grup ndërkombëtar i vullnetarëve në vendin e tyre, duke festuar, peshkuar së bashku, provuar specialitetet lokale, dhe kështu bëheni mysafir nderi i qyteteve mbresëlënëse dhe të vogla në të gjithë Serbinë.

Të gjitha shpenzimet janë të mbuluara nga ju, me përjashtim të pjesëmarrjes prej 2.000 dinarë!

Vullnetarët dhe vullnetaret janë nga vende të ndryshme, kështu që nuk keni nevojë për të udhëtuar jashtë vendit për të praktikuar anglishten dhe për të njoftuar moshatarët tuaj jashtë vendit.

Bëjë diçka të dobishme dhe interesante për komunitetin, ndoshta nuk keni pasur mundësi për të punuar; Për shembull - duhet të krijoni ura të vogla për lumenjtë, të organizoni fushatë për të tërhequr vëmendjen për problemet në komunitet, ose ndoshta të organizoni një ekspozitë fotografike mbi temën e jo-dhunës dhe të kuptuarit, punën në zonat e mbrojtura, të tilla si Obedska Bar, Liqeni i Deliblatsko ose Ludashkos dhe rezervati i Kovil-Petrovaradinit, organizoni lojëra fshati pa kufij dhe të ngjashme!

Nëse dëshironi që të merrni pjesë në kampet vullnetare ndërkombëtare jashtë vendit, aplikimet janë ende në vazhdë!

Të gjitha përshkrimet e kampeve jashtë vendit, ku gjenden vende të lira mund t`i shihni në https://ëëë.mis.org.rs/sr_lat/volontiranje/volonterski-kampovi-u-inostranstvu/pretraga-kampova/?CampSearchStartDate=&CampSearchEndDate. |Mund të shikoni videon për tu iformuar rreth aplikimit https://www.youtube.com/ëatch?v=VSMë85ZQfks&t=26s .

Për çdo informacion shtesë kontaktoni Hulumtuesit e Rinj të Serbisë. Kontaktet janë në https://ëëë.mis.org.rs/sr_lat/kontakt/.

Burimi: Portali Rinor dhe Trupi Koordinues