Arkiva e lajmeve
                   

SHARÇEVIQ: PËRGADITEMI PËR MËSIMIN ONLINE NË SHTATOR

3. korrik 2020.

Beograd - Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Zhvillimit Teknologjik, Mladen Sharçeviq, deklaroi se do të ishte e drejtë që Ministria të përgatitet për mësimin online në shtator, sepse ka një platformë të mirë dhe kushte për të filluar përsëri me mësimin nga shtëpia.

Ai tha për "Politika" se kjo nuk ishte ende një temë në seancat e Shtabit të Krizave, por se ai synonte ta nisë atë në mbledhjen e këtij organi në korrik dhe t'i përkushtohej më aktivisht kësaj çështje.

"Tashmë kam përpunuar plane për nxënës të moshave të shkollave fillore të vjetër, gjimnazistë dhe studentë, nuk do të ketë probleme me ta. Ne mund të prezantonim një regjim mësimor të kombinuar, brenda të cilit ata do të mësonin një pjesë të materialit nga shtëpia, dhe vetëm herë pas here, të ndarë në grupe, do të vinin në institucione arsimore ", tha Sharçeviq.

Ai shtoi se problemi më i madh janë nxënësit nga klasa e parë deri në të katërt sepse nuk mund të jenë vetëm në shtëpi, kjo është arsyeja pse më shumë skenarë duhet të përgatiten për ta.

Kur bëhet fjalë për festimet të muturantëve, Sharçeviq tha se ato tani nuk janë rreptësisht të ndaluara, por do të ishte e mençur t'i pezullojnë ato dhe që maturantët të durojnë pa festuar për të paktën dy javë të tjera.

"Është e rëndësishme që nxënësit të mos mblidhen të paktën 15 ditë të tjera, kështu që në fund të korrikut dhe në gusht le të festojnë aq sa dëshirojnë. Nëse ata tani festojnë brenda ose jashtë, nuk duhet të ketë më shumë se 200 prej tyre, të gjithë duhet të vendosin maska ​​në det dhe të jenë në distancë. Unë nuk besoj se dikush do ta dëshirojë një festë të tillë të diplomimit ", deklaroi Sharçeviq.

Burimi: Tanjug, RTV, Jugmedia dhe Trupi Koordinues