Arkiva e lajmeve
                   

SECILI KUSH HAP LLOGARI BANKARE NË BANKË DO TË MARRË „DINA“ SI KARTELË KRYESORE

21. gusht 2018.

Preshevë, Bujanoc, Medvegjë - Kushdo që hap një llogari bankare në bankë do të marrë "Dina" si kartelë primare, ndërsa kartelat e tjera, siç janë "Visa" dhe "Master", të jenë plotësuese dhe banka do t`i nxjerrë ato vetëm me kërkesë të klientit.

Kjo e re aplikohet për të gjithë qytetarët dhe do të zbatohet për ata që tashmë kanë kartela kur skadon data e skadimit të tyre.

Pavarësisht nga risitë, qytetarët mund të përdorin të gjitha kartelat që ata kanë për pagesë. Përfitimi më i madh nga përdorimi masiv i kartelës "Dina" do të jenë tregtarët e vegjël që kanë shmangur pranimin e kartave për shkak të shpenzimeve të larta. Pritshmëritë janë se shitësit dhe zejtarët do të kenë më shumë gjasa të përdorin masivisht kartelën vendore, pasi shpenzimet e saj janë në mënyrë drastike më të ulëta sesa përdorimi i sistemeve ndërkombëtare të kartelave.

Burimi: RTV Ritam dhe Trupi Koordinues