Arkiva e lajmeve
                   

SANJA NAKIQ PIPE VRAPOI 25 KILOMETRA NË NOVI SAD

15. tetor 2019.

Bujanoc - Atletja më e famshme e Bujanocit, garuesja në distanca të largëta Sanja Nakiq Pipe arriti një tjetër rezultat të dukshëm duke vrapuar me një vrapim 25.4 kilometra në Maratonën e 27-të të Novi Sad.

Pas suksesit të saj në gjysmë maratonat (21 km) në Beograd, Shkup dhe shumë gara të tjera në vend dhe jashtë saj, Sanja edhe një herë ngriti shkallët dhe i shtoi thesarin e saj të medaljeve dhe mirënjohjeve nga Novi Sad.

Është e para bujanocase që zhvilloi një gjysmë maratonë dhe është tani e para që ka vrapuar garën prej 25 km në një garë zyrtare.

U deshën 2 orë 41 minuta për të kapërcyer këtë distancë.

"Për herë të parë, kam rritur kilometrazhin dhe kam vrapuar këtë distancë më të gjatë. Kushtet nuk ishin ideale, ishte shumë ngrohtë, por unë ia dola dhe jam e lumtur me rezultatin ”, tha Sanja.

Sipas saj, mbi 1000 konkurrentë morën pjesë në garë, dhe ajo përfaqësoi përveç Bujanocit ushtrinë serbe në Maratonën e Novi Sad.

Kjo heroinë sportive është 31 vjeç, e diplomuar në Fakultetin e Edukatës Fizike, është trajnere basketbolli dhe instruktore fitnesi dhe është e punësuar nga Ushtrinë e Serbisë.

Burimi: Bujanovaçke dhe Trupi Koordinues