Arkiva e lajmeve
                   

RRETHI I JABLLANICËS DHE PCINJËS NË PANAIRIN E KAVALLËS

27. shtator 2013.

Leskovc,Vranjë-Në panairin ndërkombëtar të bujqësis dhe ekonomijës “Ekspo 2013”I cili mbahet në qytetin e Kavallës në Greqi prej sot deri më 2 tetor,marrin pjesë 30 kompani nga rrethi I Jabllanicës dhe Pcinjës.Prodhimet e tyre në Kavallë do ti prezentojnë prodhuesit e ushqimit dhe pijeve,mobiljeve,tekstilit,mbathje dhe prodhuesve”ajvarit të Leskovcit”dhe “mishit të Leskovacit”.

Kjo është hera e gjashtë që prodhuesit nga jugu I Sërbisë marrin pjesë në panairin e Kavallës dhe pritet që këtë vit ata do të bëjnë marrveshje konkrete.Tani ekzistojnë 5-6 kompani nga jugu I Sërbisë të cilët janë të pranishëm në tregun e Greqisë,veçanërisht në zonën e Kavallës.Përveq ksaj ka edhe Grek të cilët janë të interesuar për të investuar  në zonën jeshile në Leskovc.

Siç ishte njoftuar, në mesin e ekspozuesve në stendat serbe do të jenë kantinat e verës “Aleksiq”, ”Amoreti”, shoqata “Ajvar I Leskovcit”,ID Bujanovc,”Bivoda” dhe NP “Sërbiashume”.

Këtë vit në panairin  “Ekspo 2013” do të marrin pjesë më shumë se 100 kompani nga Greqija,Turqija,Bullgaria,Rumania,Ukraina,Polonia,Sërbia dhe Qipro.

Burimi: Tanjug