Arkiva e lajmeve
                   

QEVERIA E JAPONISË ME DONACIONE NDIHMON E KOMUNËN E MEDVEGJËS

4. mars 2021.

Medvegjë - Takahiko Katsumata, ambasadori i Japonisë në Republikën e Serbisë, në fund të muajit shkurt nënshkroi gjashtë marrëveshje për projekte të reja në lidhje me nevojat themelore të popullsisë. Marrëveshjet u nënshkruan me përfaqësues të institucioneve nga gjashtë komuna, përfshirë komunën e Medvegjës.

Qeveria e Japonisë siguroi 450,095 euro për Spitalin Special për Sëmundjet e Mushkërive në Surdulicë, Spitalin e Përgjithshëm në Petrovc na Mlavi dhe Shtëpinë e Shëndetit në Kurshumli, Shtëpinë e Shëndetit "Dr. Milan-Bane Djordjevic "në Velika Plana, Shtëpinë e Shëndetit në Kralevë dhe komunën e Medvegjës.

Përfshirë këto grante, shuma totale e ndihmës japoneze përmes projekteve për nevoja themelore të popullatës (POPOS) në Serbi që nga viti 1999 është mbi 14.3 milion euro, ndërsa shuma totale e ndihmës japoneze për Serbinë gjatë së njëjtës periudhë tejkalon 500 milion euro.

Kontrata për projektin e sigurimit të një automjeti të veçantë nga Ambasada e Japonisë u nënshkrua nga Nebojsha Arsiq në emër të komunës së Medvegjës.

Me këtë donacion, ndërmarrja e shërbimeve publike "Obnova" nga Medvegja mori një makinë të kombinuar me një shtrirje të veçantë, vlera e së cilës është 76,305 euro.

Qeveria e Japonisë siguron ndihmën financiare të nevojshme për zbatimin e projekteve që do të kontribuojnë në zhvillimin ekonomik dhe shoqëror të vendit.

Mjedisi, kujdesi shëndetësor, arsimi dhe mbrojtja sociale janë fushat kryesore me interes të Qeverisë së Japonisë.

Që nga viti 1999, 288 projekte POPOS janë zbatuar në Serbi.

Burimi: Jugmedia dhe Trupi Koordinues