Arkiva e lajmeve
                   

PUSHTETI LOKAL NUK PO I NDIHMON PUNËS SË KUZHINËS POPULLORE

20. shkurt 2012.

Bujanoc – Bratisllav Lazareviq, sekretar i  organizatës komunale të kryqit të Kuq në Bujanoc, ka deklaruar se pushteti lokal i kësaj komune nuk po i ndihmon punës së kuzhinës popullore, e cilja në ditë i përgadit dhe i ndanë 1.290 ushqime (ngrënje) për më të varfurit.

Uria nuk pyet se a je serb, shqiptarë ose romë. Ne jemi duke u përpjekur me vite që zyrtarëve komunalë t’i tregojm  këtë problem  për të marrë ndonjë lloj ndihmë, ankesat tona ishin të pasuksesshme, prandaj ne jemi të detyruar të vetëgjindemi. Pavarësisht nga gjithçka,  ne ende arrijmë të përgadisim ushqim për banorët më të varfur të bashkësisë tonë, tha Lazareviç.


Udhëheqësit e komunës së Bujanocit kanë raportuar se në buxhet nuk kanë siguruar të holla për kuzhinën popullore edhe pse komuna nuk është e obliguar për të financuar aktivitetin e saj, por shteti. Ata vlerësuan se furra e cila punon për Kryqin e Kuq, mund të financojë  përgatitjen e ushqimit për të varfërit.


Ushqimi për të varfërit shpërndahet çdo ditë në katër pika në Novo Naselj,  Kryqin e Kuq fshatin Tërnoc i Madh dhe në kampin e refugjatëve “Salvatore”.