Arkiva e lajmeve
                   

PROGRAMI MBËSHTETËS I SISTEMIT TË COCA-COLA PËR PRODHUESIT E VEGJËL TË USHQIMIT NGA JUGU I SERBISË

12. gusht 2019.

Sistemi Coca-Cola, në partneritet me Odën Ekonomike Serbe dhe kolektivin "Smart", ka nisur një program unik "Vijmë nga Jugu", i cili do të mbështesë zhvillimin e prodhuesve të vegjël të ushqimit në jug të Serbisë.

Gjithsej nëntë sipërmarrës së zgjedhur do të promovojnë dhe shesin drejtpërdrejt produktet e tyre përmes platformës së re në internet www.stizemosajuga.rs, si dhe brenda karvanëve në 10 qytete të Serbisë. Pjesëmarrësit do të marrin gjithashtu katër muaj mbështetje për zhvillim, si dhe ndihmë mentoruese nga ekspertë të sistemit Coca-Cola në marketing, shitje, teknologji prodhuese dhe financë.

"Energjia e madhe e këtyre njerëzve punëtorë, përkushtimi i tyre, përkushtimi ndaj traditës dhe cilësisë kanë qenë një frymëzim dhe motiv i shkëlqyeshëm për ne për t'i mbështetur ata. Megjithëse kanë një potencial të madh, sipërmarrësit e vegjël në jug të Serbisë përballen me shumë sfida në baza ditore, përfshirë zhvillimin afatgjatë të bizneseve. Kjo është ajo që na motivoi, së bashku me partnerët tanë, për të hartuar një program që do t'i mundësojë bizneseve lokale të fitojnë njohuri të reja dhe të përfshijnë në bizneset e tyre përvojat që ne, si kompani, kemi dhe ndajmë me ta. Në këtë mënyrë, ne do të mbështesim edhe njëherë zhvillimin e biznesit, si dhe tërë ekonominë, ashtu si Coca-Cola ka bërë në Serbi për më shumë se gjysmë shekulli, "tha Jovana Paliq, përfaqësuese e kompanisë Coca-Cola të HBC në Serbi.

Kompanitë pjesëmarrëse në programin "Vijmë nga Jugu" prodhojnë xhemë shtëpie, marmelatë, ëmbëlsira, ajvar, fruta të thata, lloje të ndryshme mielli, erëza dhe çajra, dhe ato janë: Jastrbaçka Priça (Jatërbac), Venaria Status (Svrlig), Agro Iris - Kooperativa (Shabac), Fisek (Barbarian), Оrganic Tea Serbia (Nish), Chrono (Leskoc), Radanska Ruzha, (Liban) DOO POLO (Cacak), dhe Nanin Recept nga jugu (Vrajë). Të gjithë këta kanë zhvilluar produkte ushqimore inovative dhe cilësore, kanë përdorur lëndë të para lokale dhe receta tradicionale, posedojnë një çertifikatë, deklaratë dhe specifikim të produkteve HACCP sipas rregullave.

Në Shëtitoren e Zemunit, ku u prezantua programi, u përhapën aromat dhe aromat e jugut të Serbisë dhe shumë vizitorë, mysafirë dhe kalimtarë nuk mund të rezistonin. Të gjithë ata ishin mundën t`i blinin produktet e pjesëmarrësve në program me çmime simbolike dhe të mbështetnin prodhuesit vendas.

Burimi: Danas, Blic, Poslovno Jutro dhe Trupi Koordinues