Arkiva e lajmeve
                   

PRESIDENTI VUÇIQ KA PARALAJMRUAR TESTIME MASSIVE NË VIRUSIN KORONA, SPITALI USHTARAK I NISHIT PËR PACIENTËT E RËNDË

24. mars 2020.

Beograd - Presidenti i Republikës së Serbisë Aleksandar Vuçiq tha në një konferencë për shtyp dhe media mbrëmë se një ndryshim në qasjen në luftimin e virusit korona ishte përfundimi kryesor i takimit me ekspertë nga Kina, dhe se tani do të fillojë testimi në masë për të gjithë ata që dyshohen se kanë virusin korona ose që ata kanë qenë në kontakt me të infektuarit. Kjo do të kërkojë një organizim tjetër, kështu që ai bëri të ditur se, përveç të tjerave, pacientët më të vështirë do të strehohen në Spitalin Ushtarak të Nishit, dhe se ka mundësi që ata me simptoma më të buta të strehohen në sallën “Çair”.

"Testimi masiv do të fillojë për rreth 48 orë," tha Vuçiq, duke shtuar se ka pasur testime në ditët e ardhshme dhe se testet e reja do të vijnë nga Kina.

Me më shumë testime, do të ketë më shumë konfirmime nga ata të infektuar, dhe plani është që ata që kanë një "pasqyrë apsolutisht të lehtë" të shtrohen në spital.

Pacientët në jug të Serbisë të cilët janë në një gjendje të vështirë do të vendosen në Qendrën Klinike të Nishit, në Klinikën e Sëmundjeve Pulmonare, e cila ndodhet në pjesën e vjetër të Qendrës Klinike, dhe me gjasë në Spitalin Ushtarak Nish.

Presidenti Vuçiq tha gjithashtu se nuk do të ketë zgjatje të shtetrrethimit, i cili është raportuar kryesisht në ditët e fundit.

Sa i përket pensioneve të marsit, u njoftua se ato do të paguheshin menjëherë në vend të dy kësteve, më 10 prill, së bashku me 4,000 dinarë ndihme.

Burimi: Juzhne Vesti dhe Trupi Koordinues