Arkiva e lajmeve
                   

PRANIMI I PRODHIMIT TË DUHANIT NË JUG TË SËRBISË

29. maj 2013.

Bujanoc, Novi Sad – Kompanija Allajans Van Tobako prezentoi në panairin e 80 Ndërkomtarë të buqësisë në Novi Sad, në vit për të shtatën her , çmimin vjetor “ Fleta e artë e duhanit” cilsia e arritur e duhanit gjatë vitit të kaluar.

Këtë vit fitues ka qenë: Selim Salihi nga fshati Trnoci i Madhë nga komuna e Bujanocit në kategorin e orjentimit të duhanit, Bata Allajosh nga fshati Totovog nga komuna e Kanjizhës në kategorin e tipit të duhanit Berllej, si dhe Marko Beriq nga komuna e Bogatiqit në kategorin e duhanit tipi Virxhinija.

Çmimi vjetor “Fleta e artë e duhanit” është dhënë çdo vit në njohjen e kultivuesve të duhanit, që janë angazhim i prodhimit dhe investimeve në standardet e reja dhe kanë kontribuar në përmirësimin e cilësisë së duhanit vendas. Kompanija Allajans Van Tobako bënë përzgjedhjen, blerje, përpunimin, paketimin, magazinimin dhe transportimin për kompanin vendase Philip Morris në Serbi, e cila është donatori i çmimit "Fleta e artë e duhanit."

"Tradita e ndarjes së çmimeve ne duam të theksojmë njohjen e prodhuesve të duhanit individual me të cilët ne bashkëpunojmë me sukses për shumë vite në mënyrë që të përmirësojnë prodhimin e duhanit dhe ta bëjnë sa më konkurues në treg", tha Jelica Leontijeviq, drejtoresha ei Alajans Van Tobako në Serbi

Milosh Milosheviq, menaxheri i fletës duhanit në kompanin Philip Morris në Serbi, tha se kompania këtë vit është e kënaqur për të marrë pjesë për prodhuesit më të mirë “Fleta e artë e duhanit” që kanë vendosur standarde të reja për prodhimin dhe cilësinë e punës që ata bëjnë.

"Ne jemi krenar për të nxjerr në pah faktin e duhanit tone afatgjatë  të tipit oriental për bashkpunim i prodhuar në Sërbi e ka arritur cilësinë më të lartë të regjistruar ndonjëherë në dekadën e fundit, dhe kompania jonë është e vetmja në Serbi që blen dhe përdor këtë lloj të duhanit vendas," tha Millosheviqi.

Burimi: Danas